appartement inrichting, Marc Soenen, the art of living

Prachtige appartement inrichting met moderne details | Marc Soenen

Met het immer ruisen van de zee op de achtergrond en een maximaal vrij uitzicht op natuurschoon, is het erg fijn vertoeven in de appartementen aan de kustlijn. Interieurburo Marc Soenen toont aan dat wonen in een compact appartement veel mogelijkheden biedt. Met zijn slimme en esthetische kijk op materialen, meubelen en kleurgebruik weet hij iedere keer opnieuw een appartement inrichting een volledige metamorfose te geven.

Studio met heerlijke keuken

In deze studio van 58 m2 in Westende is de keuken het hart van de ruimte. De eigenaar is hobbykok en kan naar hartenlust de gerechten bereiden aan het ruime Corian aanrechtblad. De keuken vormt tevens de afscheiding tussen het slaap- en woongedeelte. De keukenkast is doorgetrokken in de dressing van de slaapkamer. Optimaal gebruik van de ruimte dus. In de badkamer zien we dat er opnieuw is gekozen voor Corian, dit keer in het badkamermeubel.


“Het draait om het creëren van een ruimtelijk gevoel”


De raamdecoratie werd in het eigen atelier van Dekotap gemaakt en vervolgens door hun medewerkers geplaatst. De deursystemen en schuifdeuren zijn van het merk Xinnix Door Systems.

appartement inrichting, Marc Soenen, the art of living

Firma Lanckriet HVAC legde hier de W-installatie aan. Zij zijn gespecialiseerd in verwarming, airconditioning en sanitair.

Toveren met weinig ruimte

In het tweede appartement is gespeeld met donkere en lichte kleuren en vormt het zwarte houten fineer een prachtig contrast met de lichte uitstraling van de appartement inrichting. Bijvoorbeeld van de keuken met haar houten laden en vuren platen. De nostalgische tegels komen terug in een witte kleur in de keuken, in de gang in cognac, in de badkamer in blauw en in een groene kleur in het toilet.

appartement inrichting, Marc Soenen, the art of living

De luxaflex houten horizontale flexen zijn uitgevoerd in de kleur 6235, in 50 mm met ladderkoord.

Ook bij dit project in Oostende legde firma Lanckriet HVAC De W-installatie aan. Deze Forbo natuurvloer in linoleum Touch Solo 3543 werd geplaatst op Corkment door Dekotap.

appartement inrichting, Marc Soenen, the art of living

Het appartement is klein, maar zo ingedeeld dat er toch optimaal gebruik wordt gemaakt van de gehele oppervlakte.

Jaren zeventig appartement inrichting

In dit derde appartement wilde de eigenaar de sfeer van de jaren ‘70 overal terug laten komen. Die sfeer van natuurlijke materialen en de mooie tekening van travertin op de vloer vormt een perfecte combinatie. Ronduit uitdagend is het gebruik van de houten leien bekleding op enkele muren. Het houten plafond met authentieke ronde spots is intact gelaten en is in een andere houtsoort doorgezet in de badkamer. Oude tijden, in combinatie met de luxe en het gemak van vandaag de dag, herleven.

appartement inrichting, Marc Soenen, the art of living

En ook bij dit project legde Lanckriet de gehele W-installatie aan.

Decotap plaatste in dit appartement een Forbo Natuurvloer in Linoleum Touch Solo 3543 op Corkment. Bij alle drie de projecten plaatsten zij ook de raamdecoratie. De jaren ’70 herleven in deze woning mede dankzij de houten leien aan de wanden.

Zonder passie geen ontwerp

Interieurarchitect Marc Soenen: “Onze allergrootste kracht is passie en gedrevenheid. We doen wat we uitermate graag doen. Onze taak start bij de eerste kennismaking: van het opmaken van een ontwerp tot het opmaken van de budgettering en het begeleiden van de werken op de werf. Het is een veeleisend pakket dat we zonder gedrevenheid, zonder passie niet zouden kunnen blijven doen. Het is primordiale passie.”

Marc vervolgt: “Ik laat mij inspireren door onder andere de Britse John Pawson. Deze architectonisch ontwerper, zijn minimalistische esthetiek in onder andere de toepassing van materialen in de creaties, zijn leidraden voor onze ontwerpen.”


“Onze allergrootste kracht is passie en gedrevenheid. We doen wat we uitermate graag doen.”


Op zoek naar de ideale verhoudingen

“Allereerst vertrekken we vanuit de ruimtes zelf, ter plaatse wordt alles gedetailleerd opgemeten en vertaald naar een grondplan op computer. Vervolgens trekken wij heel wat lijnen, hoeken worden verbonden met andere punten. Daarna gaat het bureau op zoek naar de ideale verhoudingen, dikwijls gelinkt aan de gulden snede. Een zoektocht naar de intrinsieke schoonheid van (architecturale) verhoudingen en de hieraan gekoppelde zicht- en circulatieassen. Hierna wordt het programma ingetekend op de grondplannen en samen met 3D beelden wordt een eerste bespreking gehouden met de bouwheren.”

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Klaas Verdru (woning Westende), Luc Roymans (woning Oostende) & Tim Van de Velde (woning Oostduinkerke)

___

Wil je meer projecten van Marc Soenen zien?