• b+ villas
  • Nieuwlandlaan 19
  • 3200 Aarschot

 

Amerikaanse stijl | b+ villas
Amerikaanse stijl | b+ villas
Amerikaanse stijl | b+ villas
Amerikaanse stijl | b+ villas
previous arrow
next arrow
Slider

Renovatie in Amerikaanse stijl | b+ villas

De landelijke villa werd volledig onder handen genomen

b+ villas verbouwde een bestaande villa en plaatste er een aanbouw en een zwembad bij. Daarnaast kwam op hetzelfde perceel een modern gebouw te staan dat deels dienstdoet als huurwoning en deels als ontspannings- en kantoorruimte voor de heer des huizes. De Amerikaanse stijl waarvan de bewoners zo houden, bleef daarbij volledig intact.

De landelijke villa werd volledig onder handen genomen: een aanbouw waarin de nieuwe keuken kwam, een aanpassing van de kelder waardoor die vochtdicht werd, een nieuw zwembad, vernieuwde sanitair, leidingen, elektra en een balansventilatie en het aanpassen van het schrijnwerk, de beveiliging, dakbedekking en isolatie. Alles werd door b+ geschilderd en zelfs op het gebied van het meubilair, de verlichting en aankleding gaven zij advies.

Long Islandstijl

“De bewoners houden van een Amerikaanse stijl. De aanbouw is daarom uitgevoerd in Long Islandstijl met geschilderde lamellen. De benedenverdieping heeft ook een Amerikaanse look gekregen met veel wit, blauw en een donkere parketvloer”, vertelt interieurarchitect Paul Vaes. Ook in de strakke, moderne keuken zijn Amerikaanse elementen terug te vinden, zoals de grote koelkast en het Viking kookfornuis.

Woonkamer, living, Amerikaanse stijl, b+ villas

Woonkamer, living, Amerikaanse stijl, b+ villas

Woonkamer, klassiek, houten vloer, Amerikaanse stijl, b+ villas

Keuken, strak, kookeiland, fornuis, Viking, Amerikaanse stijl, b+ villas


“Het is een zeer specifieke stijl met warme materialen”


Amerikaanse stijl, trap, houten vloer, Amerikaanse stijl, b+ villas

Slaapkamer, master bedroom, klassiek, Amerikaanse stijl, b+ villas

Klassiek
In tegenstelling tot de benedenverdieping, is de bovenverdieping klassiek gebleven. De master bedroom, dressing en badkamer kregen een Engelse aankleding. Vaes: “Het is een zeer specifieke stijl met warme materialen. We zijn zeer detaillistisch tewerk gegaan. Zo hebben we bestaande elementen gekopieerd en hebben we de klinken opnieuw laten gieten in koper.” Andere oorspronkelijke onderdelen, zoals parketten en binnendeuren, werden teruggeplaatst. De eigen stijl van de villa bleef behouden, zodat het verschil tussen de oorspronkelijke en nieuwe elementen niet te zien is.

Netjes weggewerkt
Alle technieken voor de woning en het zwembad kregen een plaats in de ruime kelder onder de aanbouw. Voor het wegwerken van de vernieuwde leidingen en de ventilatiekanalen werd in de bestaande ruimtes van de benedenverdieping gewerkt met voorzetwanden en gedeeltelijk verlaagde plafonds met indirecte randverlichting.

Contrast
De landelijk gelegen villa kijkt uit op de mooi aangelegde tuin, met daarin het door b+ villas aangelegde zwembad en de moderne nieuwbouw. De klassieke woning en het moderne gebouw lijken met elkaar te contrasteren, maar toch passen beide prima in het straatbeeld. De scheidingsmuur tussen de kantoorruimte en de huurwoning is opgetrokken uit dezelfde gevelstenen als waaruit de villa bestaat. Daarnaast is er in beide gevallen veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Kelder, houten vloer, Amerikaanse stijl, b+ villas

Kelder, wijnkelder, klassiek, Amerikaanse stijl, b+ villas

 


“Er is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen”


Amerikaanse stijl | b+ villas

Ambivalent
De daktuin die voorzien is van laag pampagras biedt een spectaculair uitzicht over de stad. De vele houten accenten zoals de lamellen aan de gevels, parketvloeren en houten omlijstingen aan de binnenzijde geven het geheel warmte. De huurwoning daarnaast heeft een ambivalent karakter. Een grote leefruimte met open keuken, voldoende slaapkamers en badkamers en een kelderverdieping met hoge plafonds die gebruikt kan worden als hobbyruimte, maar ook prima geschikt is als praktijkruimte voor iemand met een beroep aan huis.

Tevreden
Terugkijkend geeft Vaes toe dat het geen gemakkelijke opdracht was. De vele bomen, struiken, de boomgaard en de moestuin moesten behouden blijven. Daardoor bleef er niet veel werkruimte over. Bovendien was het terrein hellend, wat het uitgraven van de diepe kelder bemoeilijkte. Een planmatige werkwijze en secure werforganisatie waren daarom van essentieel belang. Hierdoor liep alles goed en zijn de bewoners zeer tevreden met het resultaat.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: b+ villas

 

Meer projecten van b+ villas bekijken?

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 07 | mei | 2018


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!