ALpha Industries Infrarood met uitzicht

Alpha Industries

“WE ZIJN EEN VAN DE MEEST INNOVATIEVE WELLNESSBOUWERS TER WERELD”

Een van de grootste troeven van wellnessbouwer Alpha Industries uit Hasselt is de Research & Development afdeling. “Wellnessomgevingen zijn steeds meer custommade. Deze afdeling speelt bijzonder snel in op trends en past deze toe in de wellness die de klant voor ogen heeft. Onze jarenlange ervaring komt daarbij goed van pas. Meestal weten we snel wat klanten willen”, zegt zaakvoerder Koen Heeren.

Los van het maatwerk levert Alpha Industries een compleet wellness assortiment in alle prijsklassen. “Elke leverancier of plaatser van zwembaden of spa’s kan bij ons terecht voor een hele reeks van producten. Dat assortiment is enorm ruim: sauna’s , bi-O sauna’s, infrarood, hammams, stoomcabines, zoutgrotten, combi sauna’s, zonnebanken, ijsmachines, collageen apparaten, sauna en infrarood barrels, sneeuwkamers, belevenisdouches, rustruimtes, ligbedden, voetenbaden, afkoelbaden…Vanaf het moment dat het in een wellness past, hebben we het in ons gamma.”

Private Labels

Die standaard afgewerkte producten fabriceert Alpha Industries volledig zelf. “Onze expertise op dat vlak gaat bijna vijftig jaar terug. Al sinds 1970 zijn we hiermee bezig in Hasselt. In 2000 hebben we de productie overgeheveld naar Moldavië waar eigen vakmensen het arbeidsintensieve aspect van saunacabines uitvoeren. We zijn de grootste Belgische wellnessfabrikant. We maken sauna’s voor zowel onze eigen merken Alpha of dr. Kern als private labels op vraag van enkele klanten. We hebben een showroom in Hasselt, waar ook de commerciële afdeling, de logistiek, dienst na verkoop en de coördinatie van de montage is gevestigd. Naast Hasselt, kan je ons met een eigen showroom vinden in China en de Verenigde Staten.”

Alpha Industries, wellness, spa, sauna, infraroodcabine

 

Creativiteit
Alpha Industries won met zijn op maat gemaakte wellnessomgevingen al verschillende prijzen in binnen- en buitenland. “We zijn een van de meest innovatieve wellnessbouwers ter wereld. Ons eigen designteam is ijzersterk. Voor elk probleem of wens van de klant zoeken zij een oplossing. Zij combineren honderden materialen en zoeken steeds naar nieuwe materialen, kleuren en texturen. Dat professioneel advies dat iedereen bij ons krijgt, komt bovenop die ijzersterke innovaties en creatieve ontwerpen. Dat maakt dat we ons op een bijzondere manier onderscheiden van de rest.”

 

Alpha Industries, wellness, spa, sauna,

Alpha Industries, wellness, spa, sauna,

 

Infraroodcabines
Alpha Industries komt regelmatig op de proppen met innovaties die de klant en de wellnesswereld verrassen. “Zo ontwikkelden we enkele jaren geleden speciaal voor de infraroodcabines de kwartslamp in een S-curve. Die vorm sluit nauw aan bij een zittend lichaam. Op die ontwikkeling hebben we een patent. Maar het is vooral een voorbeeld van hoe betrokken we zijn bij onze producten en oplossingsgericht werken.” Infraroodcabines zijn aan een sterke opmars bezig. “Infraroodcabines stralen warmte naar het lichaam en het is de intensiteit van die stralen die voor het deugddoend effect zorgen. Het is een plekje om tot rust te komen.”

 

Alpha Industries, wellness, spa, sauna, infraroodcabine

Alpha Industries, wellness, spa, sauna, pool, zwembad

Complexe wereld
De klant tot rust doen komen. Daar draait het bij wellness volledig om. “Rust en ontspanning, daar zijn onze klanten naar op zoek. Een plekje om even te ontsnappen aan de stress en de complexe wereld. Het is die klant en zijn zoektocht die we centraal stellen. Ons volledig team gaat tot het uiterste om een geschikte oplossing te vinden”, besluit Koen Heeren.

 

 

Alpha Industries, Alpha Wellness Sensations

___

Contactgegevens:

  • Alpha Industries
  • Stadsheide 27
  • B-3500 Hasselt