in-lite, tuinverlichting, Knops Vermeer Zout

Aantrekkelijke tuinverlichting | in-lite 

Dit landhuisis een prachtig voorbeeld dat een  mooi tuinontwerp  het  ontwerp van het huis  versterkt.  Het exterieur en interieur zijnop sublieme wijze met elkaar verbondenen in de complete woning houd je contact met de tuin. Opvallend is  het pad met gebakken klinkers, dat  van de  voorkant van de woning door de woningheenloopten vervolgensaan de achterkantdoor de tuin naar een gigantisch Boeddhabeeld  leidt.  Dit  geeft de villa een tweede kijklijnin de diepte, naast de kijklijn in de breedte van het huis. De tuinverlichting zorgt ervoor dat deze beleving in de avond doorgaat. 

Vakantiegevoel

De  bewoners wilden een vakantiegevoel ervaren in hun tuin.  Een  rustig ontwerp met eyecatchers  en  wellness-elementen  sloot daar goed bij aan.  Er is gespeeld  met hoogteverschillen omnogmeer rust te creëren. De bewoners wilden graag een groot zwembad,  dat niet van alle kanten meteen in het oog springt.  Er is een wateroppervlak  van 5 bij 10 meterin een podium gebouwd, waardoor het zwembad  wat  subtieler  is  opgenomen in de complete omgeving. De verlichting in en rondom het zwembad is functioneel en sfeerversterkend tegelijk. Het geeft je de mogelijkheid om ook in de late uurtjes nog een baantje te trekken, zonder dat je het idee hebt dat er een complete bouwlamp op je staat. 

in-lite, tuinverlichting, Knops Vermeer Zout

Aandacht voor verlichting

De tuin biedt eveneens ruimte aan een  buitendouche,  jacuzzi  en uitgelichte bakken  met bomen en planten in diverse formaten.  De lange gemetselde  muur met bomen en siergrassen ervoor  creëert een mooi contrast.  De handtekening van Knops tuindesign is terug te zien  in de  duidelijke lijnen,  robuuste vlakken en stoere, natuurlijke materialen zoals  hout, grind en  gebakken klinkers.  Ook hier is veel aandacht besteed aan de tuinverlichting. Het aantrekkelijke van dit lichtplan is dat vooral de hele muur die de erfgrens bepaalt verlicht is. Omdat deze muur bestaat uit ruwe stenen, speelt het licht subtiel met het reliëf.  

in-lite, tuinverlichting, Knops Vermeer Zout

in-lite, tuinverlichting, Knops Vermeer Zout

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Tuinontwerp en realisatie: Knops Tuindesign
Fotografie: Hans Gorter

 

Meer projecten bekijken van in-lite?

 


uitgelicht in-lite

in-lite


“Duurzame en bijzondere tuinverlichting die iedere buitenruimte uniek maken.”

__
Meer informatie over in-lite?