Marmer, Vers Interieur, the art of living

  • Natuursteen
    Agra nv
    Wortegem-Petegem | www.agra.be

Aangename overload aan marmer | vers interieur  

Een volledig tot op het beton gestripte woning was het startpunt voor interieurontwerper en creatief brein achter vers interieur, Ruben Vercaigne. De bewoners, twee hardwerkende artsen, wilden vooral rust. Dat ervaar je in de hele woning. De puurheid waarmee gewerkt is geeft de woning een luxueuze uitstraling, alsof je in een high-end hotelkamer loopt, maar toch thuis bent. Vooral het gebruik van marmer geeft het huis een behoorlijke upgrade. 

Interieurbedrijf: De Coene. Natuursteen: Agra nv

Contrasterende vormen en materialen 

Wanneer je door deze woning loopt, vallen een aantal dingen direct op: de contrasterende kleuren en vormen en het gebruik van natuurlijke materialen. Ruben maakt in zijn ontwerpen veel gebruik van contrasten, zo ook in deze woningZwart en wit voeren de boventoon, afgewisseld met af en toe een andere kleur of tint om het spannend te houden. De basis van deze woning is strak, geometrisch, zwart-wit en gemaakt van hard materiaal, zoals marmer.  

Marmer, Vers Interieur, the art of living

Interieurontwerp: vers interieur

Robuust met fijne lijnen 

De connectie met de natuur is vooral in de keuken goed zichtbaar. Deze komt letterlijk terug in de grote ramen waar je in direct contact staat met de gigantische, omliggende tuin. Maar, deze is ook subtiel verwerkt in het gebruik van natuurlijk materiaal. Zo is de keukentafel gemaakt van natuursteen, evenals onder andere de vloer, het keukenblad en andere elementen in de keukenDe fijne lijnen die in het marmer van de tafel zichtbaar zijn, staan haaks op de robuustheid van de tafel, die uit één stuk bestaat.  

Natuursteen: Agra nv

Thuis tot rust komen 

Ruben is blij met de vrijheid die hij heeft gekregen. Wel hadden de bewoners één eis: het huis moest aanvoelen als een oase van rust. Deze ambiance van een luxe hotelkamer op reis wilden ze graag in dit huis ook creëren, maar dan wel met de warmte van een ’thuis’. Dat tot rust komen gaat zeker lukken, want het huis heeft als kers op de taart een eigen wellness, waar ook het marmer veelvuldig terugkomt. 

Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: Cafeine

_____
Wil je meer projecten bekijken van vers interieur?