Aangenaam uit de wind met balkonbeglazing , balkonbeglazing, Metalura

  • Metalura
  • Van Hennaertweg 2
  • 2952 CA, Alblasserdam NL

Aangenaam uit de wind met balkonbeglazing | Metalura

Balkonbeglazing is erg populair. Er is meer vraag naar balkonbeglazing dan ooit. Balkonglas is een mooie oplossing om een extra kamer aan je appartement toe te voegen. Er ontstaat een beschutte buitenruimte. De voornaamste reden waarom mensen voor balkonbeglazing kiezen, is omdat ze uit de wind willen zitten, maar ook als vorm van geluidswering als er een drukke weg voor het appartement ligt of een treinbaan nabij is. Afhankelijk van de glasdikte filter je gewoon 18 tot 26 decibel geluid weg. En het ziet er ook veel leuker uit als je een ingerichte balkonkamer hebt. De stoelen, de tuinkussens, de plantjes, alles kan het hele jaar door blijven staan!

Grootste voordeel van balkonbeglazing

In negen van de tien keer grenst de woonkamer van een appartement aan een balkon. Het is prettig om de leefruimte van je appartement uit te breiden met balkonbeglazing, omdat je namelijk dan ook buiten kan zitten als het niet hartje zomer is. Ook als het in de winter nul graden is, is het met de zon erop in de balkonkamer al snel twintig tot vijfentwintig graden. Dan zie je ook dat bewoners de panelen open gaan zetten. Je zit in de winter buiten met een gevoelstemperatuur van twintig graden. Dat is echt geweldig!

Mooie bijkomstigheid

De voordelen van balkonbeglazing is dus extra ruimte en een verhoogde beleving van het buitengevoel. Balkonbeglazing zorgt daarnaast ook voor waardevermeerdering van de woning. Het gemak van het niet constant hoeven te slepen met tuinmeubilair is namelijk een mens veel waard. Staat alles klaar, dan ga je er zitten en als de zon even op het glas staat, is het er ook meteen aangenaam vertoeven. Het balkon ziet er zo veel gezelliger uit als je alles kan lasten staan en in de praktijk maak je dus ook veel vaker gebruik van het balkon!

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Metalura

____
metalura, logo

____

Meer projecten zien van Metalura?