aanbouw | R2Livin , the art of living

Aanbouw faciliteert wonen en werken in tijdloze klasse | R2Livin Architects

In Hasselt staat een huis. Een huis met een verhaal. Want de woning werd in twee delen gebouwd. Het eerste gedeelte dateert van 2013 en vorig jaar mei kwam er een heuse aanbouwwoning bij. Mooi geïntegreerd, waarbij beide delen naadloos in elkaar overgaan. De eigenaars stelden enkele precieze eisen: het moest een moderne, praktische woonst worden, leefbaar en gezellig, waar wellness samen met de burelen in elkaar zijn verweven en dit in combinatie met een ruim gastenverblijf. Tenslotte moesten de sportwagens binnen worden verbonden met het totaalconcept.

aanbouw | R2Livin , the art of living

Buitenschrijnwerken, zonwering, gevelbekleding & binnenbeglazing: Ed Worx. Tuinaanleg en zwembad: BMS groep. Aluminum profielen: Sapa by Hydro. Architect: R2livin Architects.

Interieurarchitect: Lijnen & Partners. Keukenblad: Reumers Stone Creations. Raamdecoratie en schilderwerk: Merode Interieur.

Haarden: Macquoy.

Maatwerk keuken: L&P. Levering plaatsing tegels: VE Vloerwerken.

aanbouw | R2Livin , the art of living

Haarden: Macquoy. Sokkel haard: Reumers Stone Creations.

 

A-typisch project

Architectenbureau R2livin Architects maakte de slogan ‘We create art to live in’ hier meer dan waar. Leander Kippers zorgde voor een a-typisch high end project waarbij architectuur en interieur elkaar versterken. De sleutel van het succes ligt o.a. in het splitlevelsysteem. De halve niveaus zorgen voor extra beleving binnen de ruimtes. Er is gewerkt met vides, die het geheel een groot ruimtelijk gevoel geven. Zo’n vide zorgt niet enkel voor licht en lucht, maar maakt ook dat de warmte van beneden naar boven circuleert en dat het geluid zich vrij verplaatst tussen de verbonden ruimtes, waardoor het huis echt leeft.

Wandbekleding: Reumers Stone Creations. Levering en plaatsing tegels: VE Vloerwerken.

Wandbekleding: Reumers Stone Creations.

aanbouw | R2Livin , the art of living

Buiten verlichting: Trizo 21. Aluminium profielen: Sapa by Hydro. Tuinaanleg en zwembad: BMS groep.

 

Sportwagensegment

De grote aandachtstrekker in de nieuwe aanbouw is de fancy indoor auto stelplaats, waar ruimte is voor drie bolides, opgesmukt met allerlei authentieke vintage accessoires. Een echte wow-factor! De strak afgewerkte en licht gefumeerde Rimadesio deuren benadrukken de authenticiteit van deze ruimte. Blikvanger aan de muur is dan weer een groot kleurrijk werk van Jan Latinne. Kunst voert je overigens overal doorheen het huis: Georges Meurant, Stan Lowette, Meylemans, om enkelen te noemen, breken de witte neutrale wanden. Ook zeer aanwezig: het trendy kookeiland, met keramisch keukenblad, kookplaat, spoelbak en geïntegreerde tafel met zitplaatsen. De wijnkoelers zijn mooi weggewerkt. Het witmarmeren motief contrasteert met de donker strakke belijning van de wand, waarachter hoge kasten verborgen zijn. Die lijn wordt aan de overzijde doorgetrokken in de wandkast met haardvuur en ultra HD-display van Sony met externe soundbar. Daar voelt het veilig nestelen.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Hanne Joosen

____
Wil je meer zien van R2Livin Architects?