8x De meest unieke wandbekleding in het interieur

Wandbekleding kan een woning een geheel unieke uitstraling geven. Met een originele kleur of een uitzonderlijk element op de muur, wordt er een ware eyecatcher in huis gecreëerd. Bovendien geeft een unieke wandbekleding een extra touch aan het interieur. Het is sfeerbepalend en hierdoor wordt een eigen stijl aan het interieur toegevoegd. Om inspiratie op te doen, verzamelde The Art of Living wanden met de meest unieke wandbekleding. Lees snel verder!

________________________________________

Nr. 1

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

In het interieur van deze villa, ontworpen door architect HC Demyttenare, is prachtige wandbekleding toegevoegd. De blauwkoper genuanceerde Murano glastegels in de keuken zijn zeer bijzonder. Doordat de keuken in zijn geheel in een donkere kleur is uitgevoerd en het keukenblad van Fo Le Fer een combinatie is van staal met pure brons en messing, vormt het een prachtig geheel met de wand. Deze kleuren komen namelijk precies hierin terug. Op de eerste verdieping van deze villa vind je de douche en ook hier zijn glastegels van Murano geplaatst. Doordat de rest van het interieur hier wit is, is ook deze wand een echte blikvanger.

________________________________________

Nr. 2

De vloer van deze gehele bungalow is voorzien van verschillende tegels. Zo ook in de slaapkamer, waar tevens het hoofdbord van is gemaakt. De wandbekleding op het hoofdbord bestaat uit verschillende patroontegels van Venis in dezelfde houttint. Doordat het een houten dessin heeft en het tegels zijn, is het ook makkelijk te onderhouden en heeft het een warme, natuurlijke uitstraling. Dit is perfect voor in een slaapkamer, wat weer mooi contrasterend is aan de tegels op de vloer.

________________________________________

Nr. 3

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

In het interieur van deze villa, ontworpen door Luc de Beir, is ook prachtige wandbekleding toegevoegd. In de woonkamer is een wand geplaatst waarin een open haard is verwerkt, deze is volledig bedekt met natuursteen van Ceppo di Gre. Het Mondriaan motief komt hierin terug, net als in de rest van de woning. Ondanks dat het een opvallend element is valt het wel weg in het overige interieur dankzij de witte gietvloer.

________________________________________

Nr. 4

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

Interieurarchitect Jelle Vandecasteele bedacht de binnenzijde van deze woning, waarin een prachtig element bekleed is met leer van Alphenberg. Het meubel is over de lengte van twee verdiepingen geplaatst en bestaat op de begane grond uit een haard van Lefebvre en een tv-meubel. Op de tweede verdieping dient het als kast, waardoor het een multifunctioneel element is. Het donkere leer is tevens contrasterend aan de witte kleuren in het overige interieur, hierdoor heeft het meubel een stoere uitstraling en is het een echte eyecatcher.

_______________________________________

Nr. 5

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

Dit herenhuis is ontworpen door JUMA architects en heeft een interieur wat op sublieme wijze is gerealiseerd. Door de aanwezigheid van veel verschillende materialen zoals marmer, hout en staal is de woning uniek in zijn soort. Naast de eettafel is een kastenwand gemaakt, waarbij de achterkant in zijn geheel is bekleed met leren wandbekleding van Alphenberg. Het ruwe leer geeft de eetkamer een stoere uitstraling, maar zorgt tevens voor een mooie balans met de strakke elementen.

________________________________________

Nr. 6

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

Ook in deze woning komt er veelvoudig marmer terug. Interieurarchitect TDesigns zorgde ervoor dat het als wandbekleding in de nis van de keuken werd geplaatst, maar ook is het marmer erg aanwezig in de badkamer. Doordat het marmer in de keuken een klein oppervlak beslaat van de muur, geeft het een prachtig contrast met de kastenwand er omheen. Ook het keukenblad is van marmer en dit zorgt voor een mooie eenheid in de ruimte. In tegenstelling tot de keuken is het marmer in de badkamer veel meer aanwezig op de wanden en vloeren, waarbij ook de donkere kasten contrasterend zijn.

________________________________________

Nr. 7

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

Niet alleen in woningen wordt wandbekleding toegepast, maar ook in het interieur van diverse winkels. De binnenzijde van deze conceptstore is ontworpen door Maarten van studio Mowk. Hij zorgde ervoor dat er een echte eyecatcher werd gerealiseerd dankzij de bakstenen muur aan de voorzijde van de winkel. De samenhang tussen oud en nieuw is hierdoor extreem goed zichtbaar, waardoor er een bijzonder geheel is gevormd.

________________________________________

Nr. 8

Wandbekleding, Muur, Inspiratie, Design, Villa

Dankzij Architects in Motion is er een interessant totaalbeeld ontstaan in deze prachtige badkamer. De achterwand is gemaakt van natuursteen van Tuytelaers. De steen is doorgetrokken en verwerkt in de vloer en dit in combinatie met de donkere glaswand, ontstaat er een aparte ruimte voor de douche. Maar toch is het nog een onderdeel van de gehele badkamer. Door deze bijzondere douche wordt er een bijzondere twist gegeven aan het strakke, moderne interieur van de badkamer.

___

Tekst: Marieke Mulder