5 x Villabouw in landelijke stijl

Wij zijn gek op villabouw in landelijke stijl. Het is een eigentijdse stijl die steeds terug komt en nooit meer weggaat. Een stijl die vrijwel altijd goed samen gaat met de natuur die in de omgeving te vinden is. En niet te vergeten, deze stijl is goed te combineren met moderne strakke stijlen. Op deze manier kan iedereen zijn eigen woning indelen en aankleden zoals ieder wenst. Je eigen unieke, bijzondere plekje.

Wanneer je een luxe villa gaat bouwen, is het goed om van te voren na te denken voor welke stijl je wilt gaan. Misschien is villabouw in landelijke stijl wel iets voor jou? Je kunt een landelijke woning herkennen aan een paar kenmerken. Vaak zie je een een rietgedekt zadeldak met een witte gevel en een lage gootlijn. De ramen hebben vaak roedes die de landelijke stijl benadrukken.

Drie modellen

Bij villabouw in landelijke stijl zien we vaak drie modellen terugkomen. Zo heb je een knusse vrijstaande villa die verrassend royaal is en een uitnodigende uitstraling heeft. Het heeft strakke overstekken en accenten van houten gevelbekleding, dit wordt ook wel potdekselwerk genoemd. Het tweede model herken je aan een zijruimte en een overkapte veranda. Een karaktervolle woning die perfect aansluit bij de omgeving. Het derde model is een robuuste villa met een imposante rieten dak. Vaak heeft de woning een dubbele voordeur, strakke overstekken en een veranda met openslaande deuren.

Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden met deze bouwstijl. Ben jij enthousiast geworden door dit artikel en wil je meer te weten komen over deze tijdloze stijl? The Art of Living heeft een selectie gemaakt van de meest exclusieve landelijke villa’s.

________________________________________

Nr. 1

Villabouw in landelijke stijl, Landelijk woning, Bart Francois, the art of living, landelijke villa, landelijk, landelijk ontwerp, landelijk architectuur, landelijk huis, exclusief ontwerp

Deze woning heeft eenheid en verscheidenheid. Het zoeken en het vinden van harmonische verhoudingen binnen een de verschillende bouwstijlen zijn kenmerken waaraan je het werk van Bart François kan herkennen. Deze landelijke villa is van alle luxe voorzien. Een diepe achtertuin met zwembad en een poolhuis die dezelfde bouwstijl heeft als de woning.

Deelnemende partijen: Bart François (architect), Lambrecht (rieten daken), Unitas (tuin- en landschapsarchitectuurbureau)

________________________________________

Nr. 2

Villabouw in landelijke stijl, Landelijke nieuwbouw, Kabaz, the art of living, landelijke villa, landelijk, landelijk ontwerp, landelijk architectuur, landelijk huis, exclusief ontwerp

Deze prachtige nieuwbouw, landelijke villa bevat een enorme uitnodigende buitenwereld. Buiten dat er een grote tafel met stoelen geplaatst is die je een prachtig uitzicht op de woning geeft, is er ook een buitenkeuken te vinden. Deze buitenkeuken kun je bereiken via de binnenkeuken. Door dubbele deuren die opengezet kunnen worden betrek je buiten bij binnen.

Deelnemende partijen: Kabaz (interieur- en architectenbureau), J. van der Windt (aannemingsbedrijf), Van Wincoops (rietdekkers).

________________________________________

Nr. 3

Villabouw in landelijke stijl, Landelijk strak, Jurgen Weyne, the art of living, landelijke villa, landelijk, landelijk ontwerp, landelijk architectuur, landelijk huis, exclusief ontwerp

Bij deze woning met landelijke bouwstijl is veel gebruik gemaakt van robuuste materialen waar de nauwkeurige afwerking zijn aandacht trekt. Wat voorheen twee aparte woningen waren, is bij een latere verbouwing aan elkaar bevestigd. Hierdoor is de woning enorm gegroeid in zijn capaciteit. De zijvleugel is omgetoverd tot een eigen praktijk voor de bewoners van deze woning.

Deelnemende partijen: Jurgen Weyne (architect), Renovatie.eu (aannemer).

________________________________________

Nr. 4

Villabouw in landelijke stijl, Leeflang Architectuur, the art of living, landelijke villa, landelijk, landelijk ontwerp, landelijk architectuur, landelijk huis, exclusief ontwerp

Deze woning is royaal maar toch intiem. Het is een nieuwbouw woning, gerealiseerd door Leeflang Architectuur. Het bijzondere aan deze villa is de luxe wellness gelegenheid in het souterrain. Met een bubbelbad, een droge en een natte sauna, een televisie, een bar en een kamer met zonnebanken. Alles wat nodig is om heerlijk te ontspannen vind je in deze woning.

Deelnemende partijen: Leeflang architecten (architect), Poortvliet en Partners (tuinontwerp), Ginkel Groep (tuinaanleg).

________________________________________

Nr. 5

Ruime villa, HC Demyttenaere, the art of living, landelijke villa, landelijk, landelijk ontwerp, landelijk architectuur, landelijk huis, exclusief ontwerp

De bijzondere stijl van architect Hans Christian Demyttenaere zit verwerkt in zijn eigen woning die tussen de bossen en weiden geplaatst is. Door het vestigen van verschillende topgevels met raampartijen onder het prachtige rieten dak, wordt er op een inventieve manier extra ruimte gecreëerd. Er is een adembenemend uitzicht over het natuurgebied dat je van elke kant van de woning kunt bekijken. Je wordt naar buiten getrokken en het vergroot het intense gevoel van vrijheid.

Deelnemende partijen: HC Demyttenaere (architect), bouwteam De Groote bvba (bouw), Ibens Rieten Daken (rieten dak).

 

Tekst: Celine Jacobs

___

Benieuwd naar onze top lijst van Wellness at home of de meest luxe zwembaden?