5 x Exclusieve villa’s in Kempische stijl

Wanneer je een villa gaat bouwen of verbouwen is het interieur natuurlijk belangrijk, maar het exterieur net zo. Het is goed om van te voren na te denken in welke stijl je wilt bouwen of verbouwen, wat goed bij de omgeving past en welke eisen je hebt. Vaak is dit een proces wat tijd kost en waar veel oriëntatie bij komt kijken. Wij helpen je een handje door een specifieke stijl voor je uit te lichten: de kempische stijl.

Ondanks dat sommige huizen nieuwbouw zijn, ogen ze vaak niet zo. Door gebruik van authentieke materialen lijkt het alsof de woning al jaren geleden gebouwd is en alleen gemoderniseerd is. Andere kenmerken van de kempische bouwstijl naast de mooie materialen, zijn de vele details die worden gebruikt. De ramen, het dak, de muurafwerking en ga zo nog maar even door. Dit kan je natuurlijk zo ver uitwerken als dat jij zelf wilt, maar we hebben een paar mooie exemplaren op een rijtje gezet om je op weg te helpen. Is de kempische bouwstijl helemaal jouw ding? Kijk dan vooral verder naar deze vijf villa’s in kempische stijl.

________________________________________

Nr. 1

Gerenoveerde villa, villa, exterieur, Gerenoveerde hoeve in West-Vlaanderen, Bernard de Clerck, The Art of Living

Deze villa in kempische stijl is ontworpen door Bernard de Clerk. De woning is volledig gerenoveerd maar wel met behoud van de historische elementen. Na de renovatie is het gebouw zowel een gezellig familie huis als een kantoorruimte voor de man des huizes. De villa kreeg een authentieke, landelijke stijl die toch eigentijds aandoet.

________________________________________

Nr. 2

Architect Bart Verbruggen realiseerde dit top project. Een villa die aan alle eisen van de bewoners voldoet. Een team aan vakspecialisten droegen hun steentje bij: Raaijmakers nam de volledige bouw op zich, Luik Totaal verzorgde de karakteristieke luiken en Hegeraat realiseerde de leibedekking en het zinkwerk. Door het werk van deze partijen en de ontwikkeling en algehele coordinatie van Henk Daams resulteerde dit in een droomvilla.

________________________________________

Nr. 3

Villa, Droom, exterieur, overkapping, Droomvilla in Kempische stijl, AA+ Ontwerpbureau, The Art of Living

AA+ ontwerpbureau b.v. was de architect voor dit bijzondere project. Samen met de aannemer, Aannemingsbedrijf Bos, realiseerden zij een historisch oogende villa. Door de gebruikte stenen, ontbrekende overstekken, met zink bedekte dakkapellen en de combinatie van houten en stalen kozijnen is deze woning een perfect voorbeeld van een villa in kempische stijl.

________________________________________

Nr. 4

Open villa, Belgisch design, villa, The Art of Living

De villabouw is verzorgd Domus Aurea. Een statische maar vooral gigantische villa met een heerlijke tuin (tuindesign en aanleg zwembad, Ludo Dierckx Tuinarchitectuur BVBA). Alles in het plaatje klopt, van de netjes geknipte buxus bollen tot aan de gebruikte bakstenen.

________________________________________

Nr. 5

Kempische Villa, villa, Symmetrisch, Vlassak-Verhulst, The Art of Living

Last but not least. De exclusieve villa gebouwd door Vlassak-Verhulst. Vlassak-Verhulst is een echte specialist op het gebied van het bouwen van villa’s. En hoe nieuw de woning ook is, het lijkt wel alsof deze er altijd zo gestaan heeft, alsof de villa altijd een ziel heeft gehad. Knap staaltje vakwerk!

___

Tekst: Monique Jansen