5 x Exclusieve moderne villa

Ga je een villa bouwen? Wellicht is een moderne villa iets voor jou? Belangrijk bij de moderne bouwstijl is dat de uitstraling die de moderne villa’s buiten hebben, ook binnen zichtbaar is. Dit wordt gedaan door de ruimtes open en ruimtelijk te houden, vaak zie je dan ook een open trappenhal of een zwevende trap, multifunctionele ruimtes die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Kenmerken van de moderne bouwstijl zijn individualiteit, vormgeving, transparantie en technologie. De moderne bouwstijl herken je aan de strakke vormgeving met platte daken. Er wordt veel gebruik gemaakt van strakke, eenvoudige vormen. Met de plaatsing van deze eenvoudige vormen wordt vaak gespeeld, op deze manier ontstaat er diepte in de moderne villa’s. In deze vlakken zijn vaak grote ramen geplaatst zodat de villa voldoende lichtinval heeft.

Het materiaal dat gebruikt wordt voor de buitenkant van deze moderne villa’s verschilt. Vaak is het steen, beton, hout, metaal of pleisterwerk, zolang het maar duurzame materialen zijn. Ook aan technologie valt er niets te missen, binnen- en buitenshuis worden allemaal handige snufjes toegevoegd die het leven in deze moderne villa’s gemakkelijk maakt.

________________________________________

Nr. 1

Transparante woning, Block Office, the art of living, moderne villa, villa, modern design, modern huis, modern ontwerp

Block office architecten hebben bij het ontwerpen van deze villa enorm gespeeld met zichtlijnen en de beschikbare tuinen. De woning heeft een centraal knooppunt in de woning, dit is ook wel nodig aangezien er bijna geen deuren te vinden zijn. Alle ruimtes lopen in elkaar over en zijn georiënteerd op één centraal punt.

Deelnemende partijen: Block office (architecten), Schoeffaerts totaalaannemer (aannemer), Alu Design Corswarem BVBA (glazen ramen), PUUR Groen (tuinarchitect), B&K Zwembaden (zwembad).

________________________________________

Nr. 2

Moderne villa, Moonarchitects, the art of living, moderne villa, modern huis, modern design, modern ontwerp

Een villa met de nieuwste technologieën en snufjes. Hierdoor biedt de moderne villa enorme comfort en is voorzien van alle gebruiksgemakken. Er zijn grote raampartijen bevestigd aan de voor- en achterkant van het huis, maar ook op de beneden en boven verdieping. De woning heeft dus een prachtige natuurlijke lichtbron die de ruimtes open en ruimtelijk maakt.

Deelnemende partijen: Moonarchitects (architect), Scaldex (metselwerk), RTEK (aluminium gevelbekleding), Huysman Glas (glazen balustrade en loopvloer).

________________________________________

Nr. 3

Zwevende villa, Govaert & vanhoutte, the art of living, moderne villa, special design, modern design, zwevend huis, zwevende villa, exclusief design

De vormgeving van deze villa is eclectisch, futuristisch en strak. Er is harmonie  in de functionaliteit en massa, ruimte en lichtinval. De villa rust op een grote zandduin wat de villa doet zweven. Hiermee wilde architect Govaert & Vanhoutte een bijzondere verbinding tussen woning en natuur creëeren. Om het geheel futuristisch te houden zijn alle ruimtes gelijkvloers gemaakt. Het krijgt zo meer een villa-bungalow uitstraling.

Deelnemende partijen: Govaert & Vanhoutte (architectuurburo), Christiaens N.V. (bouwonderneming).

________________________________________

Nr. 4

Zelfvoorzienende villa, Architectenburo Anja Vissers, the art of living, moderne villa, modern design, exclusief, modern ontwerp, villa

Deze villa is open aan de achterzijde, dit geeft een prachtig uitzicht over de ruime tuin. De voorkant is redelijk afgesloten om zich van alle drukte in de straat af te sluiten. Het bijzondere aan deze woning is dat het vrijwel zelfvoorzienend is. Er is een geboorde put die het huis verzorgd van een eigen watervoorziening. Daarnaast is er een geothermische warmtepomp, een zonneboiler voor de zwemvijver en voor de vloerverwarming. Ondanks het platte dak wordt het regenwater opgevangen en gerecupereerd.

Deelnemende partijen: Anja Vissers (architectenburo), Aluminium Werken bvba (aluminium buitenschrijnwerk), Demessemaeker bvba (dakwerken), Reynaers Aluminium bv (fabrikant aluminium kozijnen).

________________________________________

Nr. 5

Villa unieke twist, Schellen Architecten, the art of living, modern design, moderne villa, modern huis, exclusieve villa, exclusief

Ook bij deze villa zien we het ‘gesloten straat kant’ concept terug komen. De achterzijde is in tegenstelling met de voorkant open en voorzien van grote glaspartijen. Er is gebruik gemaakt van een licht kleuren palet met donkere accenten. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect en maakt het de villa optisch ruimtelijk.

Deelnemende partijen: Schellen architecten bvba (architect), De Tuinaanlegger (tuin en grootformaat), Vossal nv (buitenschrijnwerk).

Tekst: Celine Jacobs

___

Benieuwd naar onze top lijst van Klassieke villa’s of meest Unieke keukens?