5x De mooiste roomdivider inspiratie

Roomdividers zijn superhandig om een kamer op te delen. Zo kan een roomdivider de woonkamer en keuken van elkaar scheiden, maar het kan ook prima in een slaapkamer gerealiseerd worden. Op deze manier ontstaat er een meer intieme, knusse ruimte en creëert de roomdivider ook meer privacy. Roomdividers zijn een grote trend, maar wat zijn nou precies de mogelijkheden? The Art of Living zocht het voor je uit en verzamelde de mooiste roomdivider inspiratie.

________________________________________

Nr. 1

In deze moderne villa, ontworpen door Vlassak Architects, fungeert de haard als roomdivider. De haard van M-Design is bekleed in lichte, grijze kleuren wat een prachtig geheel vormt met de lichte, houten vloer van Van Looveren Parket. De combinatie hiervan is contrasterend aan een aantal andere elementen, zoals de eettafel en stoelen aan de ene zijde en de fauteuils aan de andere kant. De haard is hierdoor het centrale element in de huiskamer geworden en zorgt voor een prachtige scheiding. Zo kan vanaf beide zijdes genoten worden van een ultieme warme sfeer.

________________________________________

Nr. 2

Roomdivider, Inspiratie, Ideeën

In het interieur van deze sfeervolle nieuwbouwvilla, ontworpen door Thomas de Gier, functioneert eveneens een haard als roomdivider. De luxueuze living staat in verbinding met het eetgedeelte van de open keuken, waarbij de stoere doorkijkhaard zorgt voor gezelligheid, warmte en sfeer in beide ruimtes. De roomdivider heeft een donkere, industriële look waardoor het een fraaie eenheid vormt in combinatie met de overige meubelen van Keijser&Co.

________________________________________

Nr. 3

Roomdivider, Inspiratie, Ideeën

Het interieur van QTD Interieurarchitecten in deze woning is knap ontworpen, ondanks de aanwezigheid van een schuine wand. Hierdoor was het niet altijd even makkelijk om ruimtes te creëren, waardoor er uiteindelijk gebruik is gemaakt van een halfhoge wand als roomdivider. Zo is het keukeneiland gescheiden van het salongedeelte binnen de woning. Doordat de wand niet in zijn geheel van de vloer tot aan het plafond is gerealiseerd, blijft de ruimtelijkheid sterk aanwezig.

________________________________________

Nr. 4

Roomdivider, Inspiratie, Ideeën

In deze klassieke, landelijke woning met zwart-wit interieur van T’ Jampens is er een bijzondere roomdivider gerealiseerd. De keuken en de woonkamer worden gescheiden door de aanwezigheid van twee glazen platen. Doordat ze van glas zijn ontstaat er een open sfeer, maar omdat ze niet verplaatst kunnen worden, is het toch een toevoeging op de privacy. Beide zijn ze tevens van een ander formaat, waardoor de ruimte dynamisch blijft. Ook is het stalen frame een perfecte toevoeging op de rest van het interieur.

________________________________________

Nr. 5

In de keuze voor het ontwerp van het interieur, ontworpen door PVM Architects, was het concept van strak en sfeervol leidend. Dit is tevens terug te zien in de roomdivider, wat een hangende kast is. Het materiaal van de kast bestaat uit donker gebeitst eikfineer, wat ontzettend mooi contrasteert met de witte gietvloer en de fijne betonbakstenen in antraciet. De toevoeging van deze natuurlijke materialen in het interieur zorgt ervoor dat het tijdloos is en er een warme sfeer ontstaat. Hierdoor is er ruimte voor het gezin, maar ook de mogelijkheid om tot rust te komen na een inspannende dag.

___

Tekst: Marieke Mulder