4x Houten vloer met visgraatmotief

Een houten vloer in je interieur is een must op dit moment! Hout geeft op zichzelf een warme uitstraling maar wanneer er gekozen wordt voor koele tinten is het ook in een koel interieur een geschikte uitkomst. Natuurlijk kun je naast de kleur van het hout ook uit verschillende soorten motieven kiezen. Een motief wat we bijna dagelijks terug zien komen op dit moment is de visgraatvloer. Dit motief is erg duidelijk te herkennen, maar is erg tijdloos waardoor het met verschillende stijlen kan worden gecombineerd. Om jou de nodige inspiratie te geven op het gebied van houten vloeren met een visgraatmotief hebben wij een aantal projecten verzameld. In deze projecten kun jij zien op welke wijze je kunt zorgen dat een visgraatvloer ook het pronkstuk van jouw interieur wordt!  

________________________________________

Nr. 1

Houten vloer, Visgraatvloer, Inspiratie, Vloeren

Binnen dit interieur wat ontworpen is door Witblad zien we een prachtige houten vloer met visgraatmotief geleverd door Linnaeus. In deze woning zorgt de visgraatvloer voor een rustige, maar tegelijkertijd kenmerkende basis waardoor de rest van het interieur nog sprekender wordt. De vloer is terug te vinden in de gehele woning en vormt daardoor echt de basis van het interieur. Door de kleurkeuze van het hout is de vloer een warm deken binnen het huis.

________________________________________

Nr. 2

Houten vloer, Visgraatvloer, Inspiratie, Vloeren

In deze woning, ingericht door Interieurarchitect KOVE, zien we een hele andere visgraatvloer dan in de voorgaande woning. Deze houten vloer heeft een dunner motief waardoor het een subtieler effect geeft. Door de keuze voor donkerder hout is het een belangrijk onderdeel in het interieur waar je niet om heen kunt. In combinatie met de wit gestucte muren geeft dit een prachtig contrast. Niet alleen de houten vloer is voorzien van een visgraatmotief maar ook de vloer in de keuken is voorzien van een visgraatmotief, alleen deze keer in het marmer. Zo kan het dus ook!

________________________________________

Nr. 3

Houten vloer, Visgraatvloer, Inspiratie, Vloeren

Deze woning heeft een hele andere stijl dan de woningen die eerder hebben gezien, maar ook in deze woning is een visgraatvloer de perfecte uitkomst. Een goede keuze van architectenbureau Arjaan de Feyter. Deze houten vloer, geleverd door Boreal Parketwerken, is voorzien van een zwarte coating waardoor het naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Door de combinatie van de marmeren details met deze prachtige houten vloer zorgt dit voor een enorm luxe uitstraling. Daarnaast is deze houten visgraat vloer makkelijk in onderhoud waardoor deze lang meegaat, dat moet ook wel met zo’n tijdloze uitstraling!

________________________________________

Nr. 4

Houten vloer, Visgraatvloer, Inspiratie, Vloeren

Binnen de woonkamer van deze woning heeft interieurarchitect Oscar V gekozen voor een lichte visgraatvloer. Door de structuur van deze houten vloer lijken er kleurverschillen te ontstaan waardoor het een speels effect geeft binnen de woonkamer. Door de lichtinval van de grote ramen in deze woning komt de vloer nog meer tot zijn recht. De rest van de woonkamer is erg rustig ingedeeld waardoor de houten vloer de kans krijgt om te shinen!

Na het zien van deze vier voorbeelden kunnen we dus zeker concluderen dat er voor elke woning een geschikte houten vloer met visgraatmotief te vinden is. En dat deze vloer ook verschillende uitstralingen kan hebben waardoor er op dit moment geen tijdlozer alternatief te vinden is!

___

Tekst: Sabijn van Gerwen