4 redenen om voor LED verlichting te kiezen

LED lampen zijn in de afgelopen jaren immens populair geworden. Inmiddels is het zelfs de meest gekozen lichtsoort. Dat geldt niet alleen voor particulieren, maar ook voor bedrijven. Ben jij dus toe aan nieuwe lampen? Of ben je gewoon nieuwsgierig waar die populariteit door is ontstaan? Lees dan snel verder en ontdek vier goede redenen om vandaag nog voor LED verlichting van www.ledwereld.be te kiezen. 

  1. Bespaar meer op jouw stroomverbruik 


Het zal niemand zijn ontgaan dat de energieprijzen in de afgelopen jaren hard zijn gestegen. Hoewel er maatregelen zijn getroffen, betekent dit alsnog dat de meeste burgers veel meer betalen om hun woning warm te houden en van elektriciteit te voorzien. Isoleren is hierdoor noodzaak geworden, maar dit is financieel niet altijd haalbaar. Gelukkig zijn er ook andere manieren waarop er eenvoudig wat geld op de energierekening bespaard kan worden. Bijvoorbeeld door het stroomverbruik aan te pakken. 

Wanneer je momenteel nog halogeen- of gloeilampen gebruikt, dan valt er veel winst te behalen door voor LED te kiezen. Ledlampen weten stroom namelijk veel efficiënter om te zetten in licht. Hierdoor verbruik je tot wel 90 procent minder stroom dan bij conventionele verlichting. Reken nu maar uit hoeveel je kunt besparen als je alle conventionele lampen in huis vervangt voor LED. Energie besparen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. 

  1. Langere levensduur 

Soms schrikken mensen in eerste instantie van de prijs voor een ledlamp. Dit is beduidend hoger dan van halogeen- of gloeilampen. Het lijkt dan ook een stuk aantrekkelijker om voor conventionele verlichting te kiezen. Als je echter gaat kijken naar de lange termijn, dan is LED verlichting juist veel interessanter. Dat komt vooral door de langere levensduur. Een ledlamp gaat veel langer mee dan conventionele verlichting. Hierdoor haal je deze hogere aanschafprijs er gemakkelijk uit.

  1. Beter voor het milieu 


We zijn ons de afgelopen jaren steeds meer bewust geworden van het milieuprobleem. Nu moeten we stappen ondernemen om de wereld in goede conditie te houden voor de generaties die zullen volgen. Maar dat betekent wel dat ieder zijn of haar eigen steentje bij moet dragen. Als je dit wil doen, dan kom je eigenlijk niet onder het gebruik van LED verlichting uit. Ledlampen zijn op de eerste plaats natuurlijk een stuk duurzamer doordat ze minder energie verbruiken en een langere levensduur hebben, maar ook omdat er bij het produceren van ledlampen minder schadelijke materialen worden gebruikt. 

  1. Veiliger 


Gebruik je nu nog gloei- of halogeenlampen? Dan weet je vast ook hoe erg je je kunt branden aan een lamp als je deze per ongeluk aanraakt. Dit komt doordat er heel veel warmte vrijkomt bij het produceren van licht. Als een conventionele lamp kapot is, moet je dan ook eerst een tijd wachten alvorens je deze kunt vervangen. Er liggen natuurlijk wel gevaren op de loer. Je moet er niet aan denken dat je kind plotseling de lamp aanraakt. Ledlampen worden gelukkig niet warm. Hierdoor kunnen ze direct vervangen worden en zijn ze ontzettend veilig in gebruik.