3 redenen om te kiezen voor aluminium jaloezieën3 redenen om te kiezen voor aluminium jaloezieën

Er zijn zoveel soorten raamdecoratie dat het maken van een keuze erg lastig kan zijn. Wat dacht je van aluminium jaloezieën? Er zijn modellen van hout, kunststof en dus ook aluminum. Waarom zou je eigenlijk kiezen voor jaloezieën en in het bijzonder van aluminum? Dat kun je op deze pagina lezen.

Bijzondere raamdecoratie in huis

We noemen het vaak gewoon ‘gordijnen’, toch is de term ‘raamdecoratie’ eigenlijk beter. Want het is echt een decoratief element in iedere kamer. Het type, de kleuren, het materiaal, ze leveren allemaal een bijdrage aan de inrichting van je woning. Er zijn veel opties waaronder lamellen, duo rolgordijnen of schuifgordijnen. Wat maakt aluminium jaloezieën zo bijzonder? Hier zijn alvast drie redenen:

1. Goedkoper dan houten jaloezieën

Later we beginnen met het financiële voordeel, aluminium jaloezieën vallen namelijk aanzienlijk goedkoper uit dan de houten variant. Dat merk je met één raam al, met meerdere vensters in huis loopt het voordeel enorm op. Daarnaast is aluminium een duurzaam materiaal dat lang meegaat, de kosten op jaarbasis vallen heel gunstig uit. Dit geldt dubbel voor elektrische raamdecoratie, zonder koordjes om aan te trekken zal het mechanisme aanzienlijk minder te verduren hebben. Zo is het een prijsbewuste keuze met alle voordelen die jaloezieën verder bieden ten opzichte van andere soorten raamdecoratie.

2. Optimale controle over invallend licht

Dit is uiteraard een belangrijke reden om voor jaloezieën te kiezen boven rolgordijnen of andere gordijnen die je alleen kunt openen of sluiten. Je kunt de latten draaien waardoor er meer of minder licht door de kiertjes kan schijnen. De draaihoek bepaalt ook de mate van inkijk. Zo kun je wel licht doorlaten met behoud van privacy. De stand van de zon verandert gedurende de dag, je kunt de jaloezieën precies instellen zoals jij dit wilt. Met een afstandsbediening hoef je niet eens naar de raamdecoratie te lopen. Zo geniet je op ieder moment van de dag van mooi licht in huis. De aluminum latten zijn dunner dan bij houten jaloezieën het geval is, dit betekent dat je meer controle hebt over het licht.

3. Veel uitbreidingsmogelijkheden

Dit voordeel is niet van toepassing op alle aluminium jaloezieën maar wel op die van PoweredBlinds. Dit is een systeem van elektrisch bedienbare raamdecoratie waaronder aluminium jaloezieën. Je kunt met een knop op afstandsbediening de gordijnen openen of sluiten, of stel een timer in. Met de gratis app kun je scenario’s maken. Denk bijvoorbeeld aan de raamdecoratie in de huiskamer en slaapkamer tegelijkertijd sluiten als de zon in de middag fel schijnt. Op de website van PoweredBlinds kun je nog veel meer opties vinden. Door een TaHoma kastje te koppelen aan de aluminium jaloezieën kun je plotseling honderden apparaten en toepassingen koppelen waarmee er zich ontelbare mogelijkheden aandienen. Zo kun je een Apple HomePod koppelen om met je stem de gordijnen te bedienen. Of een lichtsensor waarmee je de gordijnen laat sluiten als het ‘s avonds donker wordt.

Je kunt zelf ongetwijfeld voordelen bedenken die in jouw situatie ideaal zijn. Zeker met elektrische jaloezieën kun je alle kanten uit. Bekijk de mogelijkheden op de website en pas ze toe op jouw woning.