10x wellness: om heerlijk bij weg te dromen The Art Of Living

Niets is zo heerlijk dan na een dag hard werken thuiskomen om te kunnen genieten in je eigen royale thuis wellness. Deze droom lijkt misschien nog niet binnen handbereik, maar toch is hij niet helemaal onwerkelijk of onrealistisch. De kleinste ruimtes zijn vaak al om te toveren tot adembenemende spa’s. Om je wat inspiratie te geven of om je weg opnieuw weg te laten dromen, hebben wij 10 verschillende wellness projecten voor je op een rij gezet. Ontdek wat je mooi vindt en wat de mogelijkheden zijn en wie weet heb jij binnenkort ook wel zo’n heerlijke thuisspa. 

1.Luxe thuisspa


We beginnen meteen met een erg luxe thuisspa. Deze ruimte is voorzien van een sauna, een riante jacuzzi en voldoende ruimte om je om te kleden. De grote raampartijen zorgen voor erg veel daglicht en maken het mogelijk te genieten van het uitzicht. Doordat de sauna gedeeltelijk van glas is hoef je ook hier niet in het donker te zitten. Echter nemen de grote puien ook een deel van je privacy weg, je moet er maar van houden. 

Sauna: Saunabouw Brabant 

Wellness, spa, jacuzzi, The Art Of Living

2.Beschut genieten


De volgende foto laat zien dat je ook buiten fantastisch kunt genieten van je eigen jacuzzi. De plek waarop de jacuzzi werd neergezet is erg beschut door verschillende planten en een muurtje. Daarnaast kun je aan de plaatsing ook zien dat de jacuzzi mee werd genomen tijdens het ontwerpen van de tuin. Deze prachtige plek is er speciaal op gemaakt.   

Jacuzzi: Aqua Vivenda 

3.Wellness tuin


Dit is weer zo’n voorbeeld waarbij men rekening heeft gehouden met de jacuzzi in het tuinontwerp. Dat kun je zien aan het lijnenspel, de houten vlonder en de beplanting om de vlonder heen. De tuin biedt voldoende ruimte om tot rust te komen. Heerlijke bedjes, zitzakken en als je goed kijkt vang je ook nog een glimp van het zwembad op.  

Jacuzzi: Silverspas 

Wellness, spa, jacuzzi, The Art Of Living

4.Houten sauna


De sauna, die onderdeel werd van deze prachtige villa, is precies wat je je voorstelt als het gaat over een sauna. De houten cabine spreekt voor zich. Toch is het geen gewone sauna en dat komt door de glazen wand. Hierdoor komt voldoende licht naar binnen, maar het laat ook de ruimte onder de banken zien. En dat is iets wat niet zo snel gebeurd.  

Sauna: Hanolux 

Wellness, spa, jacuzzi, The Art Of Living

5.Design sauna


Het volgende project laat het perfecte voorbeeld van een design sauna zien. De donkere kleuren die in de sauna werden gebruik passen perfect bij de muren buiten de sauna. Ook de vloer wordt naar binnen doorgetrokken en de smalle gang naar de sauna toe toont aan dat de sauna compleet in de woning werd verwerkt. Deze ruimte is een fijne uitnodiging om tot rust te komen.  

Sauna: VSB Sauna B.V.

Wellness, spa, jacuzzi, The Art Of Living

6.Jaardoor genieten


Het wellness gedeelte van de imposante villa was net als de rest van de woning toe aan een opknapbeurt. Waarbij de keuze al snel viel op natuursteen en hier werd dan ook de volledige wand mee bekleed. Daarnaast vond men het belangrijk dat de huis wellness over zou lopen in de tuin. Dat is dan ook de reden dat men heeft gekozen voor grote raampartijen en glazen schuifdeuren. Hierdoor blijft de wellness jaardoor een fijne plek.  

Zwembad en sauna: VSB Wellness 

Wellness, spa, jacuzzi, The Art Of Living

7.Oord van ontspanning


Deze sauna staalt symbool voor een oord van ontspanning, waar men zich heerlijk terug kan trekken. De sauna werd helemaal op maat gemaakt en werd ook meteen voorzien van bijzondere verlichting. De kleuren van de verlichting versterken het gevoel van warmte en rust. Deze sauna geeft je de perfecte wellness ervaring, waardoor je als een nieuw mens naar buiten kan stappen.  

Sauna: Alpha Industries

8.Tijdloos en royaal


De deuren van deze sauna zijn zwart omlijst. En dat zorgt er in combinatie met de andere zwarte of donkere elementen voor dat het geheel modern oogt. Maar het gebruik van marmer op de muren en de witte gietvloer, geven de ruimte een luxe en ietwat chique uitstraling. Waardoor deze sauna niet alleen tijdloos oogt, maar ook een royale en authentieke indruk achter laat.  

Wellness: Welson Luxury Wellness

Wellness, spa, jacuzzi, The Art Of Living

9.Binnenzwembad met klasse


Weer een prachtig voorbeeld van een binnenzwembad. Het geheel oogt misschien wat sober, maar toch straalt de ruimte klasse uit. De houten latten wand, de lijnen van verlichting in het plafond en de grote tegels dragen daaraan bij. Daarnaast zorgt het lijnenspel ook voor een wat spannender geheel. Wie wil er nou niet zo’n ruimte in huis? 

Zwembad: Loteo Zwembad techniek 

10.Luxe tot en met


We eindigen met de meest luxe thuis wellness, deze bestaat namelijk niet alleen uit een sauna, maar ook uit een riant binnenzwembad en een grote inloopdouche. Wat deze wellness zo luxe maakt is onder andere de wandbekleding bij het zwembad. Maar ook de verlichting in de sauna zorgt voor een verfijnde uitstraling. Het licht lijkt een soort van goudgloed te hebben, waardoor de sauna adembenemend wordt.  

Wellness: Starline Oost

Editor: Media team

Datum: 22-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living