10x vloeren: van tegels tot visgraat vloer he Art Of Living  

De basis van het interieur bestaat uit de muren, de grootste meubelstukken en de vloer. De rest van het interieur wordt rondom de basis heen gebouwd. Er valt dus te stellen dat de basis de sfeer van het inrichting bepaalt. Daarom is het belangrijk om een goede vloer uit te kiezen en niet een die alleen maar mooi is, maar een vloer die ook tegen een stootje kan. Om je die inzichten te geven en je te helpen bij het uitzoeken van een vloer, hebben wij 10 verschillende vloeren op een rij gezet. Van visgraat vloer tot keramische tegels, laat je vooral inspireren.  

1.Verzachten


De prachtige visgraat vloer is onderdeel van een rustig interieur. Door te kiezen voor een kleur hout die net wat donkerder is dan de witte muren en wat lichter is dan de zwarte deuren en lampen, werkt de vloer verzachtend tussen deze twee contrasterende kleuren. De vloer zelf heeft een luxe uitstraling, die perfect past bij de moderne elementen van het interieur. De vloer speelt dan ook een belangrijke rol, in een fantastisch geheel.  

Houten vloer: BVO Vloeren 

2.Duurzame tegels


Verdieping breed liggen deze keramische tegels. Door te kiezen voor een lichte kleur, passen de tegels in iedere ruimte bij het interieur. Daarnaast zijn de tegels ook nog onderhoudsarm en zijn ze stoot en kras bestendig. Dat betekent dat de tegels erg lang mee zullen gaan en dat ze voor iedere ruimte uitermate geschikt zijn. Het is dan ook echt een investering voor de lange termijn.  

Keramische tegels: Michel Oprey & Beisterveld 

Visgraatvloer, tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living

3.Weg met kilheid


Wie denkt dat een tegelvloer hard en kil aandoet heeft het mis. Deze lichtgrijze tegels bewijzen het tegendeel. Dat komt onder andere door de lichte kleur die ze hebben, maar ook doordat de rest van het interieur werd voorzien van materialen zoals hout. Natuurlijke materialen nemen de kilheid weg, waardoor je anders naar een tegelvloer gaat kijken. Want een onderhoudsarme vloer, wie wil dat nou niet? 

Tegels: Marba Tegels 

Visgraatvloer, tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living

4.Sfeer door hout


Een houten vloer zorgt direct voor warmte en karakter, zo ook in dit interieur. In het interieur van deze schitterende keuken zijn vooral de kleuren wit en zwart gebruikt. Deze staan bekent om hun harde uitstraling, mits niet juist gematched. Dat is dan ook de reden dat de vloer een belangrijke rol speelt in deze ruimte; hout tempert de kleuren. De ruimte doet zo sfeervoller aan.  

Houten vloer: Bloemen Parket 

Visgraatvloer, tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living

5.Verbinding


De bewoners van deze woning wilden graag de natuur naar binnen halen. Dat deden zij door te kiezen voor een groen kleurenpalet en natuurlijke materialen. Maar de kroon op hun interieur was toch wel deze houten vloer. De vloer verbindt de binnenruimtes met elkaar, maar zorgde er ook voor dat buiten echt naar binnen werd gehaald.  

Houten vloer: Vloeren Exclusief 

6.Verlichten


Door te kiezen voor een tegelvloer kun je heel eenvoudig de uitstraling van je interieur veranderen. Deze grijze tegelvloer zorgt ervoor dat het vooral klassiek, luxe interieur, van deze woning, een uitstraling krijgt die wat meer robuust is. De tegels verschillen in grootte wat een ietwat speels effect heeft op de verdere inrichting. Het geheel wordt wat minder zwaar. 

Tegelvloer: RAW Stones 

Visgraatvloer, tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living

7.Ontdekken


De grijze tegelvloer in deze prachtige keuken, lijkt haast door te lopen in het keukenblok. De kleuren en structuren lijken enorm veel op elkaar. Je wordt daarom geprikkeld om te ontdekken hoe het nu daadwerkelijk zit. Daarnaast past de vloer met zijn grijze kleur ook goed bij de donkere kastenwand en de verder veelal donkere meubels. Ook hier maakt de vloer weer deel uit van een sterke basis.  

Tegelvloer: BVBA Vent 

Visgraatvloer, tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living

8.Compleet concept


De houtenvloer in deze ruimte doet in eerste instantie misschien wat denken aan een visgraat vloer, maar niets is minder waar. Deze vloer werd op een andere manier gelegd en dat zorgt voor een authentiek resultaat. De kleur van de parketvloer sluit goed aan bij het kleurenpalet van de ruimte waarin hij werd gelegd, maar ook bij de kleuren in de aangrenzende keuken. De vloer is onderdeel van een compleet concept.  

Parketvloer: Barc Flooring 

9.Krachtige vloer


Opnieuw zien we een tegelvloer die bijdraagt het robuuste, maar toch ook landelijke interieur van deze spraakmakende woning. De vloer is het omlaag kijken dan ook meer dan waard. De stenen zijn sereen en stoer. En de kleur past perfect bij het kleurenpalet van dit interieur. De vloer is dan ook hetgeen dat de woning zo krachtig maakt.  

Vloer: RAW Stones, Van ’t Sfeerpunt 

Visgraatvloer, tegelvloer, houten vloer, The Art Of Living

10.Charmante vloer


Deze visgraat vloer is er een om jaloers op te worden. De vloer biedt de mogelijkheid om te spelen met het interieur, want hij staat bij veel verschillende interieur stijlen. In dit geval versterkt hij een modern en strak interieur. De visgraat vloer heeft een subtiele speelsheid die de kamer gezellig en sfeervol maakt. De vloer zal veel mensen charmeren.  

Houtenvloer: VloerenExclusief 

Editor: Media team

Datum: 23-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living