10x verlichting: van plafondlampen tot buitenverlichting The Art of Living

Een goed lichtplan is altijd de moeite waard om over na te denken. Plafondlampen, spotjes of ledverlichting zorgen voor meer sfeer en dragen op die manier altijd iets bij aan ieder interieur. Je ziet niet alleen beter door een goed lichtplan, maar de juiste verlichting helpt bijvoorbeeld ook om bepaalde elementen te accentueren of om een bijzondere ambiance te creëren. Om je wat meer inspiratie te geven op het gebied van verlichting hebben wij een top 10 samengesteld. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en laat je inspireren.  

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

1.Patronen


Allereerst laten we je graag deze bijzondere plafondlampen zien. De bijzondere vorm van de lampen, ovaal met verschillende doorkijk gaten, zorgt voor een elegant patroon op het plafond van de ruimte. Deze lampen zijn één van de vele voorbeelden die laten zien dat je een ruimte heel eenvoudig wat spannender kunt maken met verlichting. Het interieur kan verder erg minimalistisch zijn, maar de lampen zorgen voor een fijne ambiance.  

Wandlampen & hanglamp: Jacco Maris Design 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

2.Verlichting van het exterieur


Ook buiten kan de juiste verlichting veel doen voor het exterieur van je woning. In dit geval is ervoor gekozen om bepaalde elementen letterlijk uit te lichten, zodat je aandacht zich hier op zal gaan vestigen. De onderkant van de treden wordt verlicht, net zoals de boom en de rand boven de houten wand. Het zorgt niet alleen voor een mooi avondbeeld, maar je ziet ook nog waar je loopt.  

Buitenverlichting: In-Lite Outdoor Lighting 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

3.Sfeermakers


In dit interieur is de verlichting ook weer de sfeermaker. De kleine lampen aan de zijkant van de treden van de trap zijn natuurlijk allereerst om misstappen te voorkomen, maar dragen ook bij aan de warmte van het interieur. Maar de hanglamp draagt daar natuurlijk het meeste aan bij. Deze lamp is een waardig pronkstuk, waardoor de hoogte van de ruimte benadrukt wordt.  

Verlichting: Maretti Lighting 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

4.Ronde vormen


De manier waarop deze ruimte verlicht wordt is er niet een die we iedere dag zien. De Ledverlichting werd in ronde vormen boven de tafel gemonteerd, voor een speels en authentiek effect. Daarnaast koos men voor een rechthoekige rails, die overeenkomt met de vorm van de tafel en werd voorzien van verschillende spotjes. Waardoor de zijkanten van de ruimte ook sfeervol verlicht konden worden.  

Verlichting: Box Lighting 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

5.Weerkaatsing


De bronzen plafondlampen in deze ruimte dragen op hun eigen manier bij aan het luxekarakter van de rest van het interieur. Dat komt door de vorm en het materiaal waarmee de lamp werd gemaakt. Het materiaal glimt een beetje, waardoor het licht van de lamp weerkaatst en op die manier zorgt voor een chic effect. Daarnaast passen de lampen perfect bij de kleuren van de rest van het interieur waardoor het een warm geheel wordt.  

Verlichting: Modular

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

6.Blikvangers


Door buitenverlichting in je tuin te plaatsen, kun je op warme zomeravonden heerlijk buiten blijven zitten. Ook in deze tuin koos men voor verschillende lampen om een prachtig plaatje te creëren. Onder de overkapping werden lampen geplaatst die niet alleen een functioneel zijn, maar er ook voor zorgen dat de mooie kenmerken van de overkapping benadrukt worden. Daarnaast worden de bomen en het zwembad ook verlicht, waardoor ze echte blikvangers worden.  

Buitenverlichting: In-Lite Outdoor Lighting 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

7.Verlagen


De grote ramen van deze spraakmakende woning zorgen overdag voor voldoende daglicht. ‘s Avonds zijn het de grote plafondlampen die zorgen voor voldoende licht. Doordat het plafond zo hoog is, koos men voor een ijzeren stellage die het plafond als het ware een stukje naar beneden bracht. Op deze manier konden de prachtige ronde lampen eenvoudig geïnstalleerd worden.  

Verlichting: PTMD 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

8.Benadrukken


De buitenverlichting van deze woning doet zijn werk; de verlichting benadruk de meest bijzondere aspecten van het interieur. Het punt dak wordt fantastisch verlicht, de houten wanden zijn voorzien van hun eigen lichtbronnen en door lampen te kiezen waarbij het licht aan de onderkant en de bovenkant zijn weg naar buiten vindt, wordt de lengte van het gebouw op een fijne manier benadrukt.  

Verlichting: Oerlicht 

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

9.Dynamisch effect


Het lichtplan van dit huis, laat opnieuw zien wat lampen kunnen doen voor de sfeer in een huis. Ten eerste wordt de ruimte op een fijne en warme manier verlicht. Maar aan de andere kant zien we ook dat de ronde vormen van de plafondlampen, de staande lamp en de ledverlichting zorgen voor een dynamisch effect. Er wordt gebroken met de verder strakke en rechte vormen, waardoor de ruimte authentiek en speels wordt.  

Designverlichting: Novalis.O.  

Plafondlamp, kleine lampen, daglicht, The Art Of Living

10.Plafond bevestiging


De bijzondere plafondlampen boven deze tafel dragen bij aan de industriële en moderne uitstraling in deze ruimte. Ze zijn doormiddel van een zwarte rails op een slimme manier aan het plafond bevestigd. De snoeren konden zo mooi weggewerkt worden en door de rails werd het eenvoudig meerder lampen naast elkaar te plaatsen. De vorm van de lampen is erg strak, maar doordat de lampen qua vorm van elkaar verschillen kon toch speels effect ontstaan.  

Merk plafondlampen: Wever & Ducré 

Editor: Media team

Datum: 25-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living