10x spraakmakende stalen deuren

Minimal Steel

De stalen deur is tegenwoordig in vrijwel ieder interieur terug te vinden. Ze zien er namelijk niet alleen geweldig uit, maar ze zijn ook nog enorm functioneel. Dit betekent bijvoorbeeld dat stalen deuren het mogelijk maken voor licht om tot diep in de ruimte binnen te dringen, zodat de ruimtes ruimtelijker ogen.  Daarnaast zijn de deuren volledig naar wens vorm te geven waardoor ze bij vrijwel iedere interieurstijl passen. Minimal Steel is producent van fantastische stalen deuren en we tonen je dan ook graag 10 van hun meest spraakmakende projecten.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel
  1. Klassieke pivot deur

Het eerst project dat we met je delen is een prachtige pivot deur met een klassieke, drievlakkige indeling. Het gegeven dat het een pivot deur is betekent dat hij volledig tot de grond doorloopt en dat de stalen deur met de plint uitsparingen mee vormt, de deur heeft geen lijst nodig. Op esthetisch vlak is deze stalen deur dan ook een waar hoogtepunt.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

2. Toogdeuren

Minimal Steel produceert ook toogdeuren. In deze woning bleek dat de beste keuze omdat de deur daardoor onderdeel wordt van een bijzondere dieptewerking. De achterliggende ruimtes zijn zichtbaar en hebben dezelfde vorm waardoor ze volledig bij de vorm van de toog passen.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

3. De topdeur

In de volgende woning zie je één van Minimal Steels topdeuren. Wederom is dit een pivot deur met een strak design. Deze stalen deur kenmerkt zich aan zijn massieve greep die verticaal over de deur heen loopt. Deze greep geeft een mooi effect als de deur dicht zit; de lijn van de handgreep wordt onderdeel van het geheel.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

4. Wijnklimaatkast

Deze wijnklimaatkast, in een echte slijterij, werd ook geïnstalleerd door Minimal Steel. Om het robuuste gevoel van de wijnen te vertalen in de klimaatkast werd gekozen voor ronde vormen en natuurlijke materialen zoals hout en staal. Daarnaast zorgt de grote glazen pui ervoor dat alle wijnen prachtig tentoongesteld worden.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

5. Brons velvet

Na maandenlange ontwikkeling kon deze stalen deur uitgevoerd worden in de unieke kleur; brons velvet. Om ervoor te zorgen dat deze kleur opgaat in de rest van het interieur leverde Minimal Steel ook de marmeren tafel waarin deze kleur wederom terugkomt.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

6. Scharnierdeuren

Deze deur heeft opnieuw een klassiek ontwerp. Beide scharnierdeuren hebben een strak design met een zesvlaks verdeling. Dit zorgt ervoor dat de deur erg goed past bij de landelijke interieurstijl. Toch geeft het stalen frame de deur een wat meer hedendaagse look, waardoor hij ook bij een moderne inrichting zou passen.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

7. Voorbij de verbeelding

Het volgende project is een erg bijzonder en interessant project. In tegenstelling totdat je misschien zou vermoeden is deze deur een scharnierdeur. De scharnieren werden zo geplaatst dat de deur om zijn eigen as heen kan klappen, waardoor je het effect van een schuifdeur krijgt. In combinatie met het eikenhouten plafond wordt deze ruimte een adembenemend geheel.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

8. Schuifdeur

Naast openslaande deuren ontwerpt Minimal Steel ook schuifdeuren. Bij deze stalen deur werd het schuifsysteem in het plafond verwerkt voor esthetisch genoegen. Daarnaast zijn de gouden grepen van deze deur ook erg bijzonder, ze kregen dezelfde PVD-coating die ook gebruikt wordt om bijvoorbeeld horloges een beschermlaag te geven.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

9. Strak design

Het volgende project toont een hele grote pivotdeur met een minimalistisch, strak design. Het fijne aan deze deur is dat hij uit te voeren is met erg veel verschillende soorten glas. Denk aan brons glas of mat glas, de verschillende glassoorten zorgen ervoor dat de deur iedere keer een andere uitstraling krijgt.

Stalen deuren, schuifdeur, Minimal Steel

10. Spraakmakend project

En tot slot tonen we graag één van Minimal Steels meest spraakmakende projecten. Er werd gekozen voor een schuifdeur met een modern frame dat werd opgevuld met Canale glas. Daarnaast kreeg ook deze deur een greep met PVD-coating waarbij een slot werd geïntegreerd. Het is dan ook goed te zien dat ook deze deur volledig op maat en naar wens werd gemaakt.

Dealer worden van Minimal Steel 

Wilt u uw klanten ook wat extra’s bieden bij het realiseren van hun droominterieurs? Kom dan nu in contact met Minimal Steel! Met hun prachtige deuren en wijnkasten van hoogwaardige kwaliteit geven ze ieder interieur een moderne, industriële of klassieke look. 

Wilt u uw klanten ook deze optie kunnen bieden? Word dan nu onderdeel van het speciale dealernetwerk zodat u deze prachtige stalen deuren en wijnklimaatkasten in uw eigen showroom kunt presenteren! Dit geeft u de mogelijkheid om elke klant exclusief maatwerk en een gepersonaliseerde oplossing te bieden. Komt u graag meer te weten over de werkwijze van Minimal Steel of bent u er al van overtuigd dat u dealer wil worden? Neem vrijblijvend contact op via dealer@minimalsteel.com

Editor: Celine Jacobs

Datum: 26-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Minimal Steel