10x luxe verlichting | The Art of Living

Licht is een tool waarmee je de schoonheid van het interieur naar boven haalt. Een mooie vergelijking is die met make-up: het maakt een vrouw (vaak) mooier, omdat de schoonheid wordt geaccentueerd. De schoonheid was er al. Goede verlichting kan heel betoverend werken. Grote armaturen kunnen daarbij een echte eyecatcher zijn. Vanuit dat gedachtegoed hebben we 10x luxe verlichting voor je op een rijtje gezet.

________________________________________

Nr. 1

Haagsche Kunsthandel

We bijten het spits af met de baas boven baas op het gebied van kroonluchters. Wat een droom om hele dagen te mogen werken met Swarovski kristal! Dit unieke model heeft veel zwevende elementen voor een betoverend effect.

________________________________________

Nr. 2

luxe verlichting | Hoogspoor Design Light, the art of living

Hoogspoor Design Light

Sfeermaker op het gebied van luxe verlichting is Hoogspoor Design Light. Zij zijn de interieurdesigners op het gebied van licht. Ze weten als geen ander te spelen met sterkte en vorm.

________________________________________

Nr. 3

luxe verlichting | Hulpia Architecten, the art of living

Niko België

In dit project is veel minimalistische, luxe verlichting toegepast om het lijnenspel te accentueren. Dit doe je heel makkelijk met ledstrips. Het effect is daarentegen groots en interessant!

________________________________________

Nr. 4

luxe verlichting, In-Lite, the art of living

In-Lite

Dit mooie bedrijf is de Da Vinci van de buitenverlichting. Met licht weten zij tuinarchitectuur naar het hoogste niveau te tillen. Vooral de kennis hoe je een bijgebouw op de juiste manier moet belichten hebben zij als geen ander in huis.

________________________________________

Nr. 5

luxe verlichting | JSPR, the art of living

JSPR

JSPR is een waanzinnig bedrijf dat vol passie dag en nacht bezig is met interieurverlichting. Al hun ontwerpen zijn groots en grensverleggend. Zij hebben de kunst van verlichting in de vingers.

________________________________________

Nr. 6

luxe verlichting | Jules zwijsen

Maretti Lighting

Een vide is prachtig en staat bij veel huiseigenaren hoog op het eisenlijstje als er vrij gebouwd mag worden. Toch kan de juiste verlichting daardoor een enorme uitdaging zijn. Dit prachtexemplaar laat zien dat het zeker wel mogelijk is. Glazen steenvormige lichtbollen zitten hier in een frame van plat staaldraad. Het is alsof ruwe diamanten uit de lucht komen vallen!

________________________________________

Nr. 7

luxe verlichting | Mood, The art of living

Innofique Design

De goudkleurige peren met opvallende lichtdraden aan de binnenkant zijn niet meer weg te denken uit de interieurbranche! Mood Creations heeft deze trend veelvuldig toegepast binnen dit project, zodat er naast schoonheid ook eenheid ontstond.

________________________________________

Nr. 8

luxe verlichting | Noordenne, the art of living

Lichtadviescentrum Rotterdam en Modular

Deze prachtige lichtbollen hebben de vorm van een vissennet waarbij op iedere knoop een lichtbol is bevestigd. Het effect is zeer majestueus! De grote stalen constructies met rechte, hangende peren zijn een aangenaam accent bij dit ontwerp.

________________________________________

Nr. 9

luxe verlichting | VloerenExclusief, the art of living

Lichtstudio Kwadraat

In dit project van VloerenExclusief zijn in de keuken roségouden bollen opgehangen aan het plafond die de vorm hebben van een ruwe steen. Boven de eettafel prijkt een totaal ander concept: een hypermodern netwerk van witte, frisse lichtknopen.

________________________________________

Nr. 10

luxe verlichting | Houthulst, the art of living

Wouter van Neste Sculptuur Architectuur

Ledverlichting domineert overduidelijk deze gigantische kubuswoning met het vele beton. De drie peren die hangen boven de eettafel zijn bijna enkel esthetisch. Deze lichttunnels doen fris en wakker aan.

 

___

Tekst: Marlou Peters-Overkamp