10 keukens: Een zwarte keuken of een kookeiland, doe hier inspiratie op The Art of Living

De keuken is één van de meest belangrijke ruimtes in het huis. Dat komt doordat er in de keuken echt geleefd wordt. Het is dan ook helemaal niet vreemd dat je niet alleen een mooie keuken wilt maar ook een functionele, met alle gemakken binnen handbereik. Er zijn dus veel aspecten waar je rekening mee moet houden als het op een keuken aankomt. Wil je een zwarte keuken? Een lichte? Een kookeiland? Of de nieuwste apparatuur? Wij helpen je graag op weg met onze top 10 keukens. Laat je vooral inspireren.

1.Chic uiterlijk


We beginnen maar meteen met een bijzonder luxe-exemplaar. Deze zwarte keuken is een lust voor het oog. De donkere kleur in combinatie met het hout, de glanzende lampen en strakke afwerking zorgt voor een prachtig geheel. Je ziet dat de plaatsing van lampen erg veel kan doen voor een donkere keuken. Het lichtplan zorgt voor sfeer en het geeft de keuken een chic uiterlijk. Wie wil dat nou niet?

Keuken: ASWA Keukens

2.Uniek totaalbeeld


De tweede keuken is compleet anders dan de keuken die je net hebt gezien. Deze prachtige keuken imponeert met een strakke vormentaal, open opzet en het gebruik van bijzondere materialen. De grote raampartijen dragen bij aan de ruimtelijkheid van de keuken en zorgen ervoor dat binnen- en buiten ruimte met elkaar verbonden zijn. Het maakt de keuken tot een uniek totaalbeeld.

Keukenapparatuur: GaggenauKeuken- en interieurbouw: P&B Meubel- en interieurbouw

3.Verbindende factor


De volgende keuken is ook weer prachtig op zijn eigen manier. De zachte groene kleur op de muur past perfect bij het hout en brons van de keuken en het keukenblad. De verder strakke vormgeving en sobere aankleding, maakt dat de aandacht volledig naar de keuken gaat en dan met name naar het keukenblad. De marmerlook is de verbindende factor tussen de alle elementen van de keuken.

Keuken: Bulthaup Leiden

4.Hotel chic


Aan deze schitterende zwarte keuken is goed te zien dat de bewoners van deze woning een hotel chic interieur neer wilde zetten. Door voor donkere kleuren, gouden elementen en materialen, zoals marmer, te kiezen creëer je al snel deze luxe uitstraling. De mooie haard en de luxe inbouwapparatuur zorgen voor de optimale sfeerbeleving.

Keuken: TK Interiors

Zwarte keuken, lichte keuken, kookeiland, The Art Of Living

5.Tijdloze leefkeuken


Tijdloos, elegant en luxueus zijn de woorden die het best gebruikt kunnen worden om de volgende keuken te omschrijven. De behaaglijk aanvoelende ruimte is verrijkt met een schitterende kastenwand waarin het beste keukenapparatuur werd geïnstalleerd. Het kookeiland zorgt voor voldoende ruimte, waardoor een echte leefkeuken kon ontstaan.

Keukenapparatuur: Gaggenau.
K
euken: Siematic Nederland B.V.

6.Stoer en warm


De waanzinnige keuken heeft een stoer, maar toch warm uiterlijk. Dat komt door de koperkleurige panelen en het koperkleurige werkblad, te combineren met matzwarte op maat gemaakte inbouwkasten. Daarnaast is de keuken ook voorzien van de nieuwste technologieën, zoals een slimme koelkast en een fornuis met ingebouwde afzuigkap. Esthetiek en functionaliteit gaan in deze keuken geweldig goed samen.

Keuken: Kex Keukenexpert

7.Natuursteen


Het vrijstaande kookeiland van deze indrukwekkende keuken wordt omsloten door een overweldigend chique zwart natuurstenen aanrechtblad. Daarnaast is deze zwarte keuken voorzien van een verlaagd plafond met inbouwspots en ledverlichting. Dat zorgt niet alleen voor voldoende licht tijdens het koken, maar het creëert ook een fijne ambiance. Kortom, een heerlijke plek om de lekkerste gerechten te bereiden.

Realisatie keuken: ASWA Keukens
Keuken merk: Siematic Nederland B.V.

Zwarte keuken, lichte keuken, kookeiland, The Art Of Living

8.Keuken met contrast


De combinatie van donkerkleurig hout met een wit blad geeft deze schitterende keuken een warme en tegelijkertijd moderne uitstraling. De kleur combinatie zorgt voor een contrast dat erg eigentijds is en het maakt de minimalistische keuken tegelijkertijd een stuk spannender. Daarnaast mocht een wijnkoeler in een Italiaanse design keuken natuurlijk niet ontbreken.

Keuken: Bad en Keuken Design Sevenum.

9.Riante woonkeuken


Deze keuken heeft een aantal bijzondere elementen, zoals de doorlopende openhaard en de vide. Door dit laatste is de keuken enorm ruimtelijk en kun je het een echte woonkeuken noemen. Achter het kookeiland is een op maat gemaakte eikenhouten kastenwand gerealiseerd, met inbouwapparatuur. Deze kastenwand steekt perfect af bij het reusachtige witte kookeiland. Om jaloers op te worden!

Keuken: Culimaat B.V.

Zwarte keuken, lichte keuken, kookeiland, The Art Of Living

10.Marmer


Zodra je deze adembenemende keuken binnenkomt wordt je blik gevangen door het marmeren kookeiland. Het lichtgrijze marmer met witte aderen past perfect bij de donkere kastenwand. Sterker nog het marmer werkt verzachtend tussen de donkere kast en de lichte vloer. Daarnaast zorgen de grote raampartijen voor voldoende daglicht, waardoor een fijne ruimte wordt.

Keuken: Couckuyt Interieur

Editor: Media team

Datum: 03-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie van The Art of Living