Zwevende villa | Lab32 architecten
Zwevende villa | Lab32 architecten
Zwevende villa | Lab32 architecten
Zwevende villa | Lab32 architecten
Zwevende villa | Lab32 architecten
Arrow
Arrow
Slider
  • Isolatie en gevelbepleistering
    Sto Isoned
    Tiel | www.sto.nl
  • Aluminum kozijnen
    Reynaers Aluminium
    Helmond | www.reynaers.nl

 

Zwevende villa | Lab32 architecten

Er is overal contact met de tuin

Deze villa, voor een echtpaar met een kind, is gebouwd op de oorspronkelijke plek van een gedateerde 60er jaren bungalow. Lab32 architecten speelde met de villa in op de voorliefde van de bewoners voor het buitenleven. De woonbox zweeft prachtig boven het natuurlijk glooiend landschap en is aan de voor- en achterkant voorzien van panoramische raampartijen die de relatie binnen buiten optimaliseert en transparant maakt. Het mooie lagergelegen terras aan de achterzijde met zwembad en koi-vijver sluit overal aan op het overdekte buitenterras en versterkt deze relaties.

Het interieur is in harmonie ontworpen met de villa en past perfect bij de minimalistische esthetiek die de opdrachtgevers nastreefden. Strak en puur design gecombineerd met warme materialen. Alles is ontworpen en er is niets aan het toeval overgelaten. Daardoor is er met recht sprake van een exclusief maatkostuum met optimaal wooncomfort.

Spannend en eigentijds

Het concept met de knik in voorgevel komt voort uit het bouwvlak in het bestemmingsplan en geeft de ‘doos’ een spannende en eigentijdse vorm. Door de wens om alle woonruimten op een niveau te hebben, ontstond centraal in het huis de mogelijkheid om een gebaar te maken met de riante hal die alle ruimtes verbindt en de imposante lichtstraat.

Tuingericht
De woonvertrekken en de master bedroom met eigen badkamer zijn op de tuin gericht. Vanuit alle ruimten is er toegang naar het overdekte terras waar het goed vertoeven is. De overige slaapkamers en de werkkamer hebben hun oriëntatie op de diepe voortuin.  In het souterrain bevinden zich de garage, een berging en de technische ruimte. De kopgevel is volledig gesloten en geeft het huis aan de straatzijde door het overstek boven de garage een krachtig gebaar en versterkt het zwevend effect van de villa.

Woonkamer, living, open haard, haardvuur, haardmeubel, maatwerk, zwevende villa, Lab32 architecten

Woonkamer, living, open haard, haardvuur, haardmeubel, maatwerk, zwevende villa, Lab32 architecten


“De kopgevel versterkt het zwevende effect van de villa”


Keuken, strak, wit, kookeiland, eettafel, zwevende villa, Lab32 architecten

Keuken, strak, wit, kookeiland, eettafel, zwevende villa, Lab32 architecten

Materiaalgebruik
De materialen zijn beperkt tot wit geïsoleerd gevelstucwerk in combinatie met blank geanodiseerde aluminium kozijnen. Aan de straatzijde zijn voor deze kozijnen schuifpanelen geplaatst, opgebouwd uit houten onbehandelde latten. De plint van het souterrain is afgewerkt met Ardenner breuksteen.

De villa is maatwerk met een traditionele bouwmethodiek en het concept kan op iedere ruime kavel gebouwd worden. Op de begane grond ligt een geïsoleerde prefab vloer, de wanden zijn van kalkzandsteen en de dakvloer is uitgevoerd in een staalconstructie, houten balklaag met platen en isolatie. De dichte gevels zijn voorzien van een geïsoleerd gevel stucsysteem met hoge isolatiewaarde. Alle kozijnen zijn uitgevoerd in aluminium met HR ++ beglazing.

Kantoor, werkplek, home office, glazen wand, zwevende villa, lab32 architecten


“De villa is maatwerk met een traditionele bouwmethodiek”


Badkamer, inloopdouche, regendouche, wastafel, sanitair, ruimtelijk, zwevende villa, Lab32 architecten

Slaapkamer, bed, master bedroom, zwevende villa, Lab32 architecten

Strak en stoer
De binnenafwerking is minimalistisch strak, met betonvloeren, hardglazen deuren en alle kastenwanden in een stoere donkere houtfineer met een warme look en feel. De keuken is van Bulthaup, de badkamers naar eigen ontwerp met sanitair van Antonio Lupi en de verlichting voornamelijk van Deltalight.

Ventilatie
De villa heeft een duurzaam klimaatsysteem en wordt verwarmd en gekoeld via een warmtepomp en is voorzien van een ventilatiesysteem met warmte terug winning (wtw).

____

Tekst: Lab32 Architecten
Fotografie: Jo Pauwels


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!