Arrow
Arrow
Slider

Woning voor nu en later

Er heerst altijd een vakantiegevoel

Een strakke, moderne woning op en groot perceel waar altijd het vakantiegevoel heerst, vinden we in de groene Gentse rand. Architect Reginald Schellen bouwde de woning, omgeven door grote, hoge bomen, achteraan op het perceel, zodat de bewoners zoveel mogelijk van de zon kunnen genieten. De witte, gekaleide buitengevel van Seps valt meteen op en wordt doorbroken door een strook blauwe steen.

Zodra je de woning binnenstapt, valt het op hoe ruim en licht de villa is. Daar hebben de grote vide en het raam van 6 op 4 meter in de eetkamer natuurlijk iets mee te maken. De plafondhoge, glazen binnendeuren in zwarte aluminium frames van Anyway Doors, dragen alleen bij tot dat gevoel.

Oog op de toekomst
De woning is volledig ontworpen opdat de bewoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Zo staan de stopcontacten op 40 cm hoogte in plaats van op de gebruikelijke 20 cm, de traptreden zijn dieper dan normaal, alle deuren zijn 1 meter breed zodat er gemakkelijk een rolstoel door kan en op de bovenverdieping is er een toilet dat rolstoeltoegankelijk is. Verolift installeerde een lift met een extra brede deur, waardoor het helemaal niet nodig was om op één niveau te bouwen. Tot slot is er beneden nog een volwaardig appartement, waar iemand kan inwonen mochten de bewoners later zorg nodig hebben.

Met oog op comfort, voor nu en voor later, zijn een aantal zaken in huis geautomatiseerd. De gordijnen, afkomstig van OVS Decoratie zijn elektrisch aangestuurd. Ook de immense, op maat gemaakte zonwering van Renson sluit en opent met een druk op de knop.

Kookeiland en stoomoven
De keuken van het Italiaanse merk Zecchinon wordt gedomineerd door een groot kookeiland in blinkend wit. Toch is hier de hoofdrol weggelegd voor de stoomoven van Miele. “Ik maak daar werkelijk alles mee klaar”, zegt mevrouw. “Ik zou nooit meer zonder kunnen. Het eten is sneller klaar en bovendien is stomen gezonder dan koken.”


“De Chinese meubels en de souvenirs die de bewoners meebrachten van hun reizen,
geven het interieur een Oosters tintje”


Rustgevende sfeer
De binnenhuisinrichting namen de bewoners volledig zelf voor hun rekening. Er heerst en ingetogen en rustgevende sfeer dankzij witte muren, weinig meubels en weinig binnendeuren. De Chinese meubels en de souvenirs die de bewoners meebrachten van hun reizen, geven het interieur een Oosters tintje. Een grote ingemaakte kast gerealiseerd door Obumex beslaat een volledige muur. Het tv-meubel zit weggewerkt achter een schuifwand en de gashaard is er mooi naast ingewerkt. Die wordt zowel voor warmte als voor sfeer gebruikt. Doorheen het hele huis liggen kurkvloeren van Santana.


“Als je ’s morgens het schuifraam openzet, heb je het gevoel alsof je buiten ligt”


Slaapkamer met uitzicht
Vanuit het bed hebben de bewoners een prachtig uitzicht op hun tuin. “Als je ’s morgens het schuifraam openzet, heb je het gevoel alsof je buiten ligt”, glimlacht de bouwheer. Vanuit de slaapkamer kun je naar de dressing of naar de badkamer waar Lauryssen het vrijstaand bad, het lavabomeubel en de inloopdouche afkomstig van bij Desco heeft geplaatst. Omwille van het aangename en warme gevoel werden ook hier kurktegels van Santana gebruikt.

Aan de andere kant van de bovenverdieping, bevinden zich de gastenkamer met bijhorende badkamer en de fitnessruimte.
Op de onderste verdieping bevinden zich naast het appartement voor een verzorgende, ook nog een wijnkamer en de technische ruimte waar de warmtepomp staat.


Heerlijk relaxen
Zodra het weer het toelaat, zitten de bewoners op het zuidgeoriënteerde terras vooraan het huis. Aan de rand van de zwemvijver is het heerlijk relaxen in de comfortabele zetels van Feel at Home. De parasol van Jardinico bieden soelaas. De bewoners hebben bewust gekozen voor een strakke tuin met weinig onderhoud. Deze werd getekend en aangelegd door Frederiek Snaet.

Vooraan het perceel is er een klein bos waarin, op een goed verscholen plek, een tafeltje en stoelen staan. “Hier kom ik mediteren of samen met mijn kleinkinderen wat zitten. Het is de ideale plek om op ons gemak wat te babbelen”, lacht de opa van vijf kleinkinderen.

 

Fotografie: Johnny Umans

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: