Arrow
Arrow
Slider

Villa met een unieke twist

Alles staat of valt met licht

In de provincie Antwerpen, te midden van de natuur, ligt een prachtige, moderne villa. Een woning met een strakke stijl en een unieke twist, ontworpen door Schellen Architecten. Gekozen werd voor een gevel in wit pleister, gecombineerd met strips in donkere natuursteen die mooi aansluiten op de glaspartijen. De villa heeft een zwevend effect.

Hoe gesloten de woning aan de straatkant is, zo open is ze aan de achterkant. Een metershoog en –breed raam dat over twee verdiepingen loopt, trekt alle licht naar binnen. “Door de enorme glaspartijen die bijna de hele achtergevel beslaan, krijg je het gevoel dat buiten en binnen één zijn. Het is mijn bedoeling om de natuur naar binnen te halen”, aldus Reginald. De keuken springt uit de achtergevel, zodat het vanuit de ontbijthoek lijkt alsof je buiten zit. Vanuit hier kijk je recht op het betonnen zwembad in blauwe mozaïek van Schreppie Pools.

Ruimtelijk effect
Het interieur is overwegend wit met als contrast bruine accenten. Door de hele woning, van in de woonkamer, over de keuken, tot in de dressing, vinden we op maat gemaakte kasten in bruin ruw laminaat door WoodYou. Boven de eetruimte ontwierp de architect een vide die een ruimtelijk effect in het midden van het huis creëert. Tussen de woonkamer en de hal zijn er twee immens grote pivotdeuren waardoor je kunt kiezen voor lekker knus of een verruimend en verlengend effect. Het parket uit de woonkamer loopt door in de inkom. Zo vloeien de ruimtes in elkaar over wat rust brengt en waardoor ze groter lijken.


Door de hele woning vinden we op maat gemaakte kasten in bruin ruw laminaat


Bijzondere keuken
De eyecatcher van de woonkamer is zonder twijfel het verlichtingsarmatuur van Moooi dat uit drie gigantische bollen bestaat. “Het is enorm gezellig als ’s avonds enkel deze verlichting brandt”, vertelt de eigenaar. Ook in de keuken trekken twee grote lampen van het merk Flos meteen de aandacht. De vloer in de keuken is net als de lampen bijzonder. De bruingrijze tegels van 1 m2 met een kartonachtige look, zijn van Bouwcenter Dils in Hulshout. Verder wordt de keuken gedomineerd door een meterslang wit keukeneiland uit Corian©. Tegen de muur staat een ingemaakte kast, alweer in donkerbruin ruw laminaat, waarin twee ijskasten, een oven en een automatische espressomachine zijn ingebouwd.


Dankzij een vide valt er veel licht op de benedenverdieping, waardoor je absoluut geen keldergevoel krijgt


Kelder met veel licht
Dankzij een vide vanuit de berging op het gelijkvloers, valt er heel veel licht op de benedenverdieping, waardoor je absoluut geen keldergevoel krijgt. Het is een mooie extra ruimte waar de kinderen kunnen spelen en tv kijken. Daarnaast bevindt zich hier een logeerkamer, een fitnesskamer en een ontspanningsruimte met inloopdouche, hamam en sauna door Sanigo. Ook zit hier de technische ruimte waar onder andere het verluchtingssysteem en de warmtepomp staan.

Functionele bovenverdieping
Wanneer we naar de bovenverdieping trekken, springt de witte vleugelpiano direct in het oog. Verder vinden we hier een apart deel voor de kinderen met een frisse speelse badkamer en twee ruimde slaapkamers. De kant van de ouders is af te sluiten met een plafondhoge schuifdeur van Xinnix. Hierachter bevinden zich een badkamer met parketvloer, zwarte mozaïektegels, een wit badkamermeubel met designkranen en een ruime regendouche, een inloopdressing met op maat gemaakte kasten en de slaapkamer. Deze heeft een groot terras vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de tuin en verder.

 

Fotografie: Jaro van Meerten

 

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 08 | nov | 2017 |

Tags: , , , , , , ,