Strak en minimalistisch | Beckers Noyez
Strak en minimalistisch | Beckers Noyez
Arrow
Arrow
Slider

Strak, minimalistische villa | Beckers Noyez

Van een gevel vol verwarring tot een verrassend dakterras

In West-Vlaanderen ligt een prachtige villa. Strak, minimalistisch en met een interessant spel van doorzichten tussen de verschillende ruimten en verdiepingen. Architectenbureau Beckers Noyez tekende voor het ontwerp. Hier was de uitdaging vooral: inkijk voorkomen om privacy te creëren, maar toch een optimale lichtinval.

Geen inkijk dus van buitenaf, maar wel voldoende licht binnenbrengen. Daarvoor hadden Beckers en Noyez Architecten een prima oplossing: ze speelden met indirecte verlichting op de verdieping. Eyecatcher van de woning is het bovenlicht boven de eetkamer en keuken, waar een grote glaspartij een zee aan licht binnenbrengt. Dankzij een dakterras wordt ook de bovenverdieping met licht overspoeld. Voor donkere dagen is er natuurlijk ook kunstlicht. In samenspraak met de bouwheer werd voor alle binnen- en buitenverlichting Deltalight als partner gekozen. Een visueel lichtspel is er ook tussen inkomhal en living, waar een grote glaspartij is geplaatst. Een mooi, glad afgewerkte betontrap steelt er de show.

Witte wanden, zwarte details
Soberheid is een woord dat Beckers en Noyez Architecten goed past. “Wij werken met een vast, rustig kader. Meestal wit, vaak gecombineerd met zwart en met warme houten elementen.” In de living van deze villa is deze visie terug te zien. Witte wanden, zwarte details. Maar ook meubels waar de bewoner nog lang niet op uitgekeken is. Als liefhebber van Italiaans design richtte hij alles met smaak in. Tapijt, salontafel en de staande lamp van Castiglione zijn afkomstig van ’t Casteelken. De vrijwel onzichtbaar ingewerkte deuren zijn geleverd door de firma Xinnix. Een mooi tegenwicht voor de witte muren is het hout in de woning. Dit natuurlijke materiaal doorbreekt het strakke karakter.

Woonkamer, staande lamp van Castiglione, Casteelken, Strak en minimalistisch, Beckers Noyez


“Een mooi tegenwicht voor de witte muren is het hout in de woning”


Verbonden en toch gescheiden
De living staat weliswaar in verbinding met de keuken, maar dankzij slimme oplossingen – zoals een haardmeubel dat de ruimtes scheidt – blijft een deel van de keuken uit het zicht. De keuken is van Bulthaup, uitgevoerd in wit, mat gelakt laminaat. Een strak, eenvoudig, tijdloos design, gecombineerd met een hoogwaardige kwaliteit. Het werkblad in de bijkeuken is van geborsteld rvs, de achterwand van gelakt glas. Voor de roestvrijstalen inbouwapparatuur viel de keuze op Gaggenau. Een bijzonder element is de Dru gashaard, ondergebracht in een meubel dat keuken en living scheidt.

Baden in de buitenlucht
Op de bovenverdieping kan de bewoner genieten van ‘baden in de buitenlucht’, door middel van het openen van een groot pivoterend raam in de badkamer. Omdat dit uitkijkt op de patio hoeft hij niet bang te zijn voor inkijk van de buren. En dat ook nog in een fraai Antonio Lupi-bad van Italiaanse makelij en mooi verzonken in de vloer. Minimalistische Vola-kranen geven de ruimte extra cachet. Op de vloeren gebouchardeerd Carrara-marmer, dat doorloopt naar de wanden.

Kraan van Vola, Strak en minimalistisch, Beckers Noyez


“In deze woning is het relaxen in luxe”


Op afstand bestuurbaar
In deze woning is het relaxen in luxe. Ook dankzij state-of-the-art domotica verloopt het dagelijks leven hier ontspannen. Muziek, verwarming, televisie, verlichting, alles is te regelen met een homemanagersysteem van Duotecno. Ook de garagepoort, geleverd door Hörmann, is op afstand bestuurbaar. Omdat voor zo’n sectionaalpoort minder inbouwruimte nodig is dan voor een kantelpoort, is het een bijzonder praktische oplossing.

Strakke woning, organische tuin
Beckers en Noyez tekenden naast de architectuur en de binneninrichting van deze woning, ook voor de omgevingsaanleg. De tuin is vrij klassiek, in Engelse stijl, compleet met oude bomen. De stijl van vloeiende vormen en bewegingen van de tuin die er al lag, werd overgenomen. “We vinden het belangrijk dat de tuin rond een strakke woning nog steeds natuurlijk en organisch blijft”, vertellen de architecten. “Een organische tuin verzacht de strakheid van de woning.”

 

Tekst: Janneke Sinot & webredactie
Fotografie: Johnny Umans

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie aan dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!