Renovatie Herenhuis | Van Besien Van Noten

  • Minimalistische ramen en lichtstraat
    View (BAKU)
    Gent | www.view.design
  • Stalen terras en buitentrap
    FE2 BVBA
    Bilzen | www.fe2.be

 

Renovatie herenhuis | Van Besien Van Noten

Authentiek en modern onder één dak

In de provincie Antwerpen ligt een fraai herenhuis daterend uit 1913. De familie die het vooroorlogse pand kocht, liet het door Van Besien Van Noten Architecten met veel smaak en respect voor de oude grandeur renoveren tot een woning die voldoet aan alle eisen van een modern leven. Het beste van twee werelden – authentiek en modern – is gecombineerd onder één dak.

De verbouwing werd uitgevoerd door aannemer D’Hulst Van Rymenant. Architect Sophie van Noten: “De bewoners wilden een licht huis, dat betekende een ingrijpende verbouwing. De drie verdiepingen werden stuk voor stuk grondig aangepakt en het souterrain veranderde in een prettige plek om ook vanuit huis te kunnen werken. Het bijzondere aan deze woning is de centrale trappenhal met koepel. Daardoor komt er ook in het hart van het huis veel daglicht. We hebben dan ook besloten om het donkere binnen schrijnwerk, zoals de deuren en de lambriseringen wit te schilderen zodat het huis nog lichter wordt.”

Verrassende achterkant

Sophie: “Aan de tuinzijde wilden we dat de bewoners de volledige breedte van de woning zouden kunnen ervaren. Hiervoor hebben we het bestaande overdekte terras omgevormd tot een binnenruimte en hebben we de achtergevel volledig opengetrokken. Het was een grote uitdaging om op constructief vlak deze gevel op te vangen zonder kolommen te moeten maken. Maar dat is gelukt. Het minimal window zorgt ervoor dat in de leefkeuken de relatie met de tuin en het achterliggende park worden geoptimaliseerd.”

Het schuifraam van het merk Orama Minimal Frames, geleverd door View (BAKU), opent de achtergevel en vertrekt de relatie met de tuin en het park.

Renovatie Herenhuis | Van Besien Van Noten


“Het bestaande overdekte terras is omgevormd tot een binnenruimte”


Keuken, maatwerk, schrijnwerk, Stefan Bogaerts, Maatwerk Bogaerts, apparatuur, Miele, strak, modern, renovatie herenhuis, Van Besien Van Noten

De op maat gemaakte keuken is voorzien van Miele apparatuur.

Maximaal doorzicht
De op maat gemaakte keuken is gerealiseerd door schrijnwerker Stefan Bogaerts en is voorzien van apparatuur van Miele. Op de vloer ligt bestaand parket en Carrara marmer. Het grote terras is een logisch verlengde van de leefkeuken. De glazen balustrade zorgt voor een maximaal doorzicht en de ingewerkte lichtstraat zorgt voor voldoende werklicht voor de onderste verdieping, die dienstdoet als bureauruimte. View (BAKU) plaatste het schuifraam van het merk Orama Minimal Frames, het schrijnwerk op maat is uitgevoerd door Stefan Bogaerts en het stalen terras en de buitentrap werden door Fe2 bvba gerealiseerd.

Keuken, maatwerk, schrijnwerk, Stefan Bogaerts, Maatwerk Bogaerts, apparatuur, Miele, strak, modern, renovatie herenhuis, Van Besien Van Noten

Woonkamer, living, hoekbank, authentiek, modern, renovatie herenhuis, van Besien Van Noten

Hal, entree, trap, houten trap, parket, houten vloer, renovatie herenhuis, Van Besien Van Noten

D’Hulst – Van Rymenant stuurde de verschillende bouwpartners aan, zodat dit prachtige project binnen een periode van zes maanden gerealiseerd kon worden.

Eettafel, donkere kleuren, parket vloer, houten vloer, renovatie herenhuis, Van Besien Van Noten

De zwarte eetkamer aan de straatzijde is uitermate geschikt voor een gezellig diner.


“De ingewerkte lichtstraat zorgt voor voldoende werklicht voor de onderste verdieping”


Trap, houten trap, entree, hal, klassiek, authentiek, parket, renovatie herenhuis, Van Besien Van Noten

 

Modern accentueert oud
Op de eerste verdieping ligt eiken lamellen parket dat wit geolied is en Carrara marmer. Hier zijn de master bedroom plus dressing, een badkamer en een bureau te vinden. Het schrijnwerk voor de badkamer werd gemaakt door Stefan Bogaerts met marmer door D’Hulst Van Rymenant. De douche is de Easystep Huppe Tub en het bad heet Bette Starlet en bestaat uit plaatstaal, de kranen zijn van Elle.

Op de tweede verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers en een extra badkamer. Op de vloer in de slaapvertrekken ligt tapijt van Cassini. Alle spots zijn van Orbit. De inrichting in het hele huis is gedaan met alle respect voor de bestaande elementen. Door moderne elementen toe te voegen, komen originele elementen nog beter uit en worden ze juist geaccentueerd. In de hele woning werd voornamelijk een licht kleurenpallet gekozen met hier een daar een donker accent.

 

Badkamer, sanitair, marmer, Carrara, wastafel, inloopdouche, renovatie herenhuis, Van Besien Van Noten

Licht hout en Carrara marmer zijn kenmerkend voor de lichte woning.

 

De bewoners zijn heel gelukkig met het eindresultaat: het is een heerlijk familiehuis geworden.

___

Tekst: YVG Tekstproducties
Fotografie: Johnny Umans


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!