Eén plus één is drie

Het pand is met liefde voor haar historie opgeknapt

In het centrum van Antwerpen staat een statig wit huis uit 1905 met een romantisch smeedijzeren balkon. De achterkant toont juist een heel moderne, compleet nieuwe kant. En binnen is het pand met veel liefde voor haar historie opgeknapt en toont zij een verrassend hedendaags gezicht. De bewoners namen architect Elke van Goel van TENARCHITECTS in de arm om de metamorfose van hun nieuwe woning te bedenken en te begeleiden.

De verbouwing van de woning duurde in totaal negen maanden en werd uitgevoerd door aannemer Design & Interior. In die tijd werden alle vier de woonlagen volledig gerestaureerd en aangepast aan de wensen van de bewoners. Elke van Goel: “De bewoners wilden een licht huis, dat betekende een flinke verbouwing. De benedenverdieping was door de vorige bewoners altijd in gebruik geweest als dokterspraktijk. We hebben daar alle kleine ruimtes weggehaald en er een grote, lichte ruimte voor in de plaats laten komen.”

Ontbijtruimte
Gelijk bij binnenkomst in de woning is aan de straatkant een ontbijtruimte gemaakt, met een lange zitbank over de hele breedte onder de ramen. Aan een ronde tafel staan de bekende Serie 7 vlinderstoelen van Arne Jacobs in een limited edition. Op de vloer ligt parket dat in Hongaarse punt is gelegd. Het klassieke plafond met moulures werd gerenoveerd door Coremans Gipswerken. RS Decoratie voerde het schilderwerk uit.

Keuken in prachtig marmer van Tuytelaers Natuursteen met een opvallende goudkleurige kraan van VOLA.


“De verrassing van de benedenverdieping is de keuken, die in het midden is geplaatst”


Onder andere dit mooie visgraat parket komt van Design & Interior.

Texture Painting realiseerde deze Microtopping gietvloer in onder andere de living en afwerking in de badkamer

Het strakke schilderwerk is verzorgd door RS Decoratie & Projects bvba

Stijlvol marmer
De verrassing van de benedenverdieping is de keuken, die in het midden is geplaatst. Die keuken heeft dezelfde olijfgroene tint op de kastjes als de oude suitedeuren die nog in het huis zaten. We hebben stijlvol marmer gekozen voor het aanrechtblad en de wanden, dat we bij Natuursteen Tuytelaers vonden. Verder zijn er goudkleurige kranen van VOLA en keukenapparatuur van SMEG en Miele geplaatst. Het messing maatwerk is van Edu Smith.

Frisse combinaties
Via de keuken loop je door naar de living, hier ligt een gietvloer die door Texture Painting is geleverd. De zachte tint reflecteert op geraffineerde wijze het licht. De bewoners kozen in deze ruimte voor een frisse, eigentijdse combinatie van witte tafeltjes en lampen met een cognackleurige leren bank met hocker en retro stoelen. Hier is volop uitzicht op de ruime stadstuin. De stalen deuren die Deknock & Aerts metaalwerken maakte, kunnen volledig worden opengezet zodat buiten naar binnen kan komen en andersom. Die buitendeuren zijn onderdeel van een compleet stalen, stijlvol vormgegeven achterhuis, dat de hele benedenverdieping plus een kantoor op de eerste etage omvat. Hierdoor heeft het huis vanuit de tuinkant een strakke, hedendaagse uitstraling die eigenzinnig oogt.


“Het kantoor is compleet nieuw gemaakt en biedt de bewoners een heerlijk lichte werkplek met uitzicht op de tuin”


Lekker werken
Via een binnendeur met klassiek deurbeslag van In ’t Zonneke bereik je de hal waar verlichting aan de muur van Zangra een eigentijdse toets geeft. De trap naar de eerste verdieping leidt naar een extra woon annex televisiekamer aan de voorkant, de kinderslaapkamer en het kantoor van de bewoner. Die laatste ruimte is compleet nieuw gemaakt en biedt de bewoners een heerlijk lichte werkplek met uitzicht op de tuin. De stoelen en bureaulamp zijn afkomstig van Espoo, die ook het wandrek in de televisiekamer leverde. Alle raamdecoratie in huis is gemaakt door Roos Mertens.

Op de derde woonlaag is de master bedroom te vinden, met een wandlange op maat gemaakte kastenrij en een ruime badkamer die door middel van een pivotdeur kan worden geopend. Desco leverde hiervoor alle sanitair, de verlichting komt van Ace.

Succesvol samen
Elke van Goel van TENARCHITECTS: “Het was heerlijk om met en voor deze bewoners te werken. Ze inspireerden mij en lieten ons team ook behoorlijk vrij om ideeën aan te leveren en uit te werken. Alles klopte aan onze samenwerking. Ik denk dat het huis daardoor zo mooi is geworden en zo goed past bij de bewoners. Ja, in dit geval was één plus één gewoon drie.”

 Tekst: Yvonne van Galen
Fotografie: Tanja de Bruijn, Eline Pauwels & Bob Vandevelde ©

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 02 | jan | 2018


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!