Arrow
Arrow
Slider

Op maat gemaakt bouwen en verbouwen

Bent u op zoek naar een op maat gemaakte woning? Daar weet familiebedrijf B+ wel raad mee. B+ is opgericht door ingenieur-architect Aimé Vandepoel en staat voor ‘bouwen’ met een totaalservice en architecturale meerwaarde.

Regelmatig worden er ontmoetingen georganiseerd in de gerenoveerde hoeve van oprichter Aimé Vandepoel om ervaringen en tips uit te wisselen. “Natuurlijk ontmoeten we onze klanten op bouwvergaderingen, maar deze informele momenten zijn toch anders. Deze manier van werken schept een band. We krijgen de klant op een andere manier te zien dan puur op een zakelijke wijze”, legt interieurarchitect Paul Vaes uit. Vandepoel vult aan: “Ook de architecten en projectleiders zijn daarbij aanwezig. Het is altijd een prettig weerzien met klanten van vroeger, want er is toch een lange tijd samengewerkt om tot een persoonlijk resultaat te komen.

Landelijke villa met Amerikaanse stijl
B+ renoveerde een bestaande villa met aanbouw en zwembad.  Daarnaast kwam op hetzelfde perceel een modern gebouw te staan dat deels dient als huurwoning en deels als ontspannings- en kantoorruimte. De landelijke villa werd volledig aangepakt met een nieuwe aanbouw en keuken.  De bovenverdieping is klassiek gebleven met Engelse aankleding. Vaes vertelt: “Het is een zeer specifieke stijl met warme materialen. We zijn zeer detaillistisch te werk gegaan. Zo hebben we bestaande elementen gekopieerd en hebben we de klinken opnieuw laten gieten in koper.”

 


“De bewoners houden van een Amerikaanse stijl. De aanbouw is uitgevoerd in Long Islandstijl met geschilderde lamellen. De benedenverdieping heeft een Amerikaanse look gekregen met veel wit, blauw en een donkere parketvloer


Modern en klassiek komen bij elkaar
De landelijk gelegen villa kijkt uit op de mooi aangelegde tuin, met daarin het door B+ aangelegde zwembad en de moderne nieuwbouw. Het verschil tussen modern en klassiek is zichtbaar maar tegelijkertijd een mooie toevoeging in het straatbeeld. Zowel bij het landelijke als het moderne is gebruik gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Terug naar de tijd
Om het stadsleven te ontvluchten is hun woning voor de drukbezette bewoners een thuis. De villa stamt uit de jaren ’60 en werd in 1998 al uitgebreid met een eethoek aan de keuken. Het was van belang dat het huis aangepast werd aan de eisen van deze tijd. Om de oude elementen te behouden en de nieuwe eisen toe te voegen, nam B+ de bewoners mee naar het project in Sint- Pieters-Woluwe. Ze werden geïnspireerd door de villa en kregen een groot vertrouwen in B+.

B+ denkt aan de toekomst
Ook met de toekomstige bestemming is rekening gehouden. B+ denkt na hoe de ruimtes in huis naar de toekomst toe gebruikt kunnen worden. Mocht het echtpaar de woning in de toekomst anders willen gebruiken of willen verkopen, dan is dit goed mogelijk.

___
Tekst: Jill Thijssen
Fotografie: B+Villas

 

___

Contactgegevens:
  • B+villas
  • Nieuwlandlaan 6
  • 3200 Aarschot

 


Auteur: Sarah Watts |

Datum: 02 | jun | 2015 |

Tags: , , , , , ,