Modern | Vanden Haute Architecte
Modern | Vanden Haute Architecte
Modern | Vanden Haute Architecte
Arrow
Arrow
Slider

Hoe een droom realiteit werd | Vanden Haute Architecte

Moderne woning gebaseerd op een Libanese achtergrond

Vanden Haute Architecte uit Rixensart realiseerde in Wallonië een verrassende woning met bijzondere kenmerken. De moderne woning integreert perfect in haar omgeving en voldoet bovendien aan alle wensen van de bewoners. Ook de eisen van de gemeente zijn allemaal meegenomen in het ontwerp van Vanden Haute Architecte. Het leverde een prachtig resultaat op.

Deze woning in Waals-Brabant is geïnspireerd op de Libanese achtergrond van de bewoner. Je betreedt de woning via een hal, waarna je uitkomt in een lichte binnenpatio. Hier worden gasten ontvangen naar Libanees gebruik, waarna ze toegang krijgen tot één van de andere ruimtes, die ieder om de patio heen liggen. De ruimtes liggen allemaal afzonderlijk tegen elkaar aan, maar zijn toch met elkaar verbonden. Er is gespeeld met plafondhoogtes om ervoor te zorgen dat iedere ruimte een eigen uitstraling heeft.

zicht vanuit de woonkamer op de hal met houten trap

Strakke, witte keuken, Bulthaup


“Dankzij de schuifpui wordt binnen en buiten één geheel”


Hoekpui van Artline, ramen Sapa Buildingsystem

Binnen en buiten leven
Links van de patio liggen de strakke, witte keuken en de eetkamer. Een mooi detail hier is de hoekpui van Artline. Deze kan geheel geopend worden, waardoor er een ruime opening ontstaat van binnen naar buiten. Dankzij de schuifpui wordt binnen en buiten één geheel. Ook in deze woning is er rekening gehouden met het prachtige uitzicht. Zowel vanuit de keuken, de eetkamer én salonkamer kijk je uit op de achtertuin.

De muur bij het terras zorgt voor beschutting en houdt ook nieuwsgierige blikken van buiten tegen. Vanuit de keuken, de logeerkamer met badkamer en de kantoorruimte heb je bovendien uitzicht op de straat, maar andersom is het voor passanten niet makkelijk om binnen te kijken. Juist dankzij deze ligging was het voor de bewoners mogelijk om de ramen vrij te houden van gordijnen. Overal wordt gebruik gemaakt van screens.

Gezellige woonkamer met rood tapijt. Veel licht inval

Centrale plaats
Dat de patio een centrale plaats heeft in de woning, valt ook op de bovenverdieping op. Vanuit de overloop is er een mooi zicht op de ruimte. Op deze verdieping bevinden zich de slaapkamers met ieder een eigen badkamer.

Bovenverdieping, overloop, houten trap

Badkamer in wit marmer


“Als ik aan vrienden vertel wat ik betaal aan energie, dan willen ze me niet geloven”


Bouw als positieve ervaring
In dit ontwerp werd vooraf rekening gehouden met alle technische details. De regenafvoer, de lichtarmaturen en alle systemen zijn weggewerkt. Zelfs de ligging van de marmeren tegels werd zo uitgetekend dat er geen onderbrekingen te vinden zijn tussen de verschillende ruimtes. Bovendien zijn deze geschikt voor vloerverwarming. De woning is dusdanig goed geïsoleerd, dat de eigenaar amper betaalt voor de verwarming: “Als ik aan vrienden vertel wat ik betaal aan energie, dan willen ze me niet geloven. Alles is zeer goed geïsoleerd en de verlichting bestaat volledig uit LED.”

Eerst ervaren, dan inrichten
“We weten nu waar we de meeste tijd doorbrengen en wat we wel en niet nodig hebben. Stap voor stap richten we de woning in, zodat het helemaal aan onze wensen voldoet”, aldus een zeer tevreden en trotse bewoner.

 

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Johnny Umans

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!