Modern gastenverblijf | VVR Architecten
Modern gastenverblijf | VVR Architecten
Arrow
Arrow
Slider

Modern gastenverblijf met garage | VVR Architecten

De uitstraling past perfect bij de naastgelegen bestaande villa

VVR Architecten realiseerde een prachtig gastenverblijf met garage. Het ontwerp hiervoor werd gemaakt door Gerard Vergouwen, architect en mede-eigenaar van VVR Architecten. Een grote wens van de bewoners was dat de ruimte eventueel ook in zijn geheel gebruikt kon worden voor feestjes met familie en vrienden. Daarnaast wilden zij dat de uitstraling van de woning aan zou sluiten bij hun naastgelegen bestaande villa.

In het ontwerp dat volgde, vormde een eikenhouten constructie de rode draad. Gerard: “Om zowel het gastenverblijf als de garage goed tot zijn recht te laten komen, hebben we twee delen ontworpen die als het ware in elkaar schuiven. Aan de voorzijde ontwierpen we een aansluiting in landelijke sfeer, als reactie op de naastgelegen villa. Dit deel, waar het gastenverblijf is gerealiseerd, kreeg een lager liggend rietdak, gelegd door Rietdekkersbedrijf Rasenberg. Voor de garage werd een moderne achterzijde gemaakt. Opvallend hierbij zijn de strakke, houtenbalken en de hoogwaardige aluminium kozijnen van Van Iersel Geveltechniek, die de autostalling een statig uiterlijk geven.”

Open verbinding

Het gastenverblijf bestaat uit twee verdiepingen, waarbij een moderne trap met glazen balustrade, geleverd door Trappenfabriek Vermeulen, voor verbinding zorgt tussen de twee etages. Daarnaast is er een keuken, slaapkamer, badkamer en fitnessruimte gerealiseerd, die in open relatie staan met elkaar. De keuken is geplaatst en geleverd door Bouwcenter Nelemans, de tegelvloer door Het Markthuys, beiden uit Etten-Leur. Het gastenverblijf is extra sfeervol gemaakt met een gashaard met ombouw van ’t Smidje Haarden en Kachels uit Galder. Daarnaast kan de wand van het gastenverblijf opengemaakt worden, waardoor er een directe verbinding ontstaat met de garage. Wanneer er geen auto’s staan, is het geheel een prachtige ruimte voor feesten en partijen.

Keuken, inbouwkeuken, Bouwcenter Nelemans, houten plafond, modern gastenverblijf, VVR Architecten

parkeerplaats, luxe auto's keuken, open verbinding, gastenverblijf, modern, VVR Architecten


“De wand van het gastenverblijf kan opengemaakt worden, waardoor er een directe verbinding ontstaat met de garage”


Woonkamer, gashaard, t Smidje, sfeervol, modern gastenverblijf, VVR Architecten

’t Smidje uit Galder heeft de gashaard met ombouw geleverd.

Het Markthuys uit Etten-Leur legde de mooie tegelvloer.

Trots
De realisatie van dit project verliep voorspoedig. Gerard: “We hebben heel prettig samengewerkt met veelal regionale partijen. Hierdoor konden we elkaar goed aanvullen en hebben we een woning kunnen realiseren die perfect past bij de aangrenzende villa. De bouw werd hierbij uitgevoerd door Bouwbedrijf Gelens en Du Bois Sierbestrating uit Zundert verzorgde de terreininrichting. Het statige hekwerk is gerealiseerd door Verstijlen Hekwerken uit Sprundel. Omdat er in België andere bouwregels gelden dan in Nederland, hadden we nog wel te maken met enkele restricties wat betreft afmetingen. Hier hebben we het ontwerp echter perfect op kunnen afstemmen.”

De opvallende aluminium kozijnen zijn gerealiseerd door Van Iersel kozijnen.


“We hebben heel prettig samengewerkt met veelal regionale partijen”


Ook de opdrachtgevers zijn erg content. Gerard: “Momenteel woont de dochter van de familie met veel plezier in de villa en ook de garage functioneert naar behoren. Als VVR Architecten zijn we trots op de snelle realisatie van het project en de hoge kwaliteit die we neer hebben kunnen zetten.”

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Hendrik Biegs

 

Meer projecten van VVR Architecten zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!