Metamorfose traditionele woning

Het werd weer een modern en open geheel

Arjaan de Feyter onderwierp een traditionele woning aan een metamorfose. De woning had een ouderwetse parketvloer en een grove schouw midden in de woonkamer en was verdeeld in een kamer, keuken en slaapkamers. Arjaan zorgde ervoor dat het vanbinnen en buiten weer een modern en open geheel werd met bijzondere materialen. Niet alleen werd de woning geheel vernieuwd, ook werden er twee aanbouwen geplaatst aan beide zijden van het gebouw. Hierin kwamen de nieuwe keuken en eetkamer.

De woning kon wel een vernieuwingsbeurt gebruiken, dus Arjaan nam de binnen-, maar ook de buitenkant onder handen. De puntvormige dakkapellen werden vierkant, net als de entree. De bakstenen werden witgeschilderd als deel van de restyling. De woning lijkt door deze redelijk kleine ingreep geheel nieuw, met een frissere, jongere uitstraling. In de tuin kwam er een zwembad bij, zodat de uitstraling nu helemaal top is.

Ruimtelijkheid
Waar de buitenkant een nieuw aanzicht kreeg, werd de binnenzijde helemaal omgetoverd. “Het gaat vooral om ruimtelijkheid”, vertelt Arjaan. “De keuken stond voorheen in het midden. Die is nu naar achteren geplaatst. De basisstructuur van de woning is verder hetzelfde gebleven, maar de ruimte wordt nu op een heel andere manier ervaren.”

De keuken met betonnen aanrechtblok biedt een prachtig uitzicht op de tuin

Het kraanwerk werd geleverd door Vola, spoelbakken door ABK Baronga en de keukentoestellen zijn van Miele (Grill & Kookplaat)

Het geheel is strak afgewerkt met wit stucwerk en een poly betonnen vloer. Topfloor uit Bornem zorgde voor de mooie gordijnen, lamellen en het vaste tapijt van Donum op de eerste verdieping.


“De basisstructuur van de woning is verder hetzelfde gebleven, maar de ruimte wordt nu op een heel andere manier ervaren”


DNA Technics uit Diest zorgde met de installatie van de nodige domotica voor optimaal woongenot

Mooie afwerking
Alles is strak afgewerkt met wit stucwerk, een poly betonnen vloer en een betonnen aanrechtblok. Toch doet het geheel warm aan dankzij de houten wanden en plafonds en de warme materialen die gebruikt zijn. De mooie stoffen van de gordijnen geven extra warmte en sfeer.

Keuken met uitzicht op de tuin
Wat onmiddellijk opvalt, is de keuken. Het langgerekte keukenblok bestaat als het ware uit een ‘nat’ en een ‘droog’ gedeelte. Aan de ene zijde vind je er twee wasbakken die verzonken zijn in het beton. De andere zijde bestaat uit een bar met open onderzijde, zodat er gezellig aan gezeten kan worden. Het kookgedeelte is bij het raam gevestigd, zodat je tijdens het koken een mooi uitzicht hebt op de tuin.


“Alles klopt: de architectuur, de vormgeving, de materialen en het licht”


De verlichting van Pierre Withaeckx uit Antwerpen zorgt voor een warme sfeer

Optimaal woongenot
Voor deze woning in Schoten maakte Arjaan de Feyter het ontwerp voor de buitenzijde en een nieuw interieur, zodat de woning weer helemaal voldoet aan de wensen van de bewoners. Met name dankzij de warme materialen en de sfeervolle inrichting voelen zij zich hier optimaal thuis. Zo leverde Top oor uit Bornem de mooie gordijnen, lamellen en een tapijt op de eerste verdieping. De verlichting van Pierre Withaeckx Lichtadvies uit Antwerpen doet er nog eens een schepje bovenop. Alles klopt: de architectuur, de vormgeving, de materialen en het licht. Voor optimaal woongenot zorgde DNA Technics uit Diest bovendien voor de installatie van de nodige domotica.

De woning vóór de metamorfose

Fotografie: Arjaan de Feyter & Christophe van Couteren

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

 


Auteur: Juultje Peels |

Datum: 24 | nov | 2016 |

Tags: , , , , , , , , ,