Landschapstuin | Frederiek Snaet

Landschapstuin aan het water | Frederiek Snaet

Een open tuin met een idyllische ligging

Voor een zeer strakke, bijna futuristische woning ontworpen door Govaert & Vanhoutte Architects uit Brugge, ontwierp Frederiek Snaet een open landschapstuin. Voor dat ontwerp ontving hij in 2017 de zilveren medaille voor De Vlaamse Tuinaannemer in de categorie tuinen groter dan 1.000 m2.

Snaet: “Door haar idyllische ligging vlak aan de Leie heeft deze tuin niet zo veel nodig. Aan de straatzijde werd gewerkt met een hoge wintergroene hulsthaag en een zwarte metalen schuifpoort van Dirix. Om de privacy van de bewoners honderd procent te garanderen hebben we achter de haag nog een bomenrij van eiken geplant.”

Zwevende woning

Eenmaal door de poort leidt een brede oprit in grijsbruin siergrind naar de woning. Doordat het gazon lager ligt, lijkt de woning te zweven. Het grasperk helt lichtjes af naar de waterkant waar Snaet een vlonder voorzag zodat de eigenaars gemakkelijk met hun boot kunnen aanmeren. Achterin de tuin ligt een grote wadi die het regenwater opvangt. Aan de rand van de wadi staat een groot kunstwerk van Ronald A. Westerhuis, perfect in verhouding met de waterpartij. Een automatisch beregeningssysteem van Hydor houdt de immense grasvlakte in de zomer mooi groen.

Tuin, landschapstuin, Frederiek Snaet, futuristische woning, Meubili, Betonal, Stone West, Bob Monteyne, zwembad,m Govaert en Vanhoutte Architects

Tuin, landschapstuin, Frederiek Snaet, futuristische woning, Meubili, Betonal, Stone West, Bob Monteyne, zwembad, Govaert en Vanhoutte Architects

Tuin, landschapstuin, Frederiek Snaet, futuristische woning, Meubili, Betonal, Stone West, Bob Monteyne, zwembad, Govaert en Vanhoutte Architects


“Om de privacy van de bewoners honderd procent te garanderen hebben we achter de haag nog een bomenrij van eiken geplant”


Raam in het zwembad
Absolute blikvanger van deze woning is het zwembad gerealiseerd door Bob Monteyne. Het zwembad heeft een onderwaterraam waardoor je vanuit de ondergrondse partyruimte in het zwembad kijkt. De stijlvolle tuinmeubels rond het zwembad zijn afkomstig van Meubili in Knokke. De houten terrassen nam schrijnwerkerij Woodstoxx voor zijn rekening.

 

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: Frederiek Snaet

 

Meer projecten van Frederiek Snaet bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Web editor: Juultje Peels |

Datum: 10 | apr | 2018 |

Tags: , , , , , , ,

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!