Herenhoeve, Bernard de Clerck
Herenhoeve, Bernard de Clerck
Herenhoeve, Bernard de Clerck
Herenhoeve, Bernard de Clerck
Herenhoeve, Bernard de Clerck
Arrow
Arrow
Slider

Herenhoeve in authentieke Vlaamse stijl | Bernard de Clerck

 Traditionele kenmerken zijn in een modern jasje gestoken

Van de stad naar het platteland. Het kenmerkende aan de stijl van Bernard de Clerck, namelijk de authenticiteit waarborgen, is hier in volle aanwezigheid zichtbaar. Een typische Vlaamse hoeve doemt op achter de entree, waarbij traditionele kenmerken van een hoeve in een modern jasje zijn gestoken. Bernard heeft in dit project veel gedetailleerd werk uitgevoerd, in nauwe samenwerking met de bewoners en betrokken partijen.

De huidige hoeve bestaat uit dezelfde indeling als de oorspronkelijke boerderij. De hoeve heeft nog altijd de kenmerken van een vroegere Vlaamse boerderij, typerend voor deze streek van Vlaanderen. Bouwonderneming Eeckhout & Zonen voerde het nieuwbouwproject uit, waarbij ze ieder gebouw en dak hebben aangepakt en de volledige woning hebben onderkelderd.

Details
Lopende over de aangelegde brug met pilaren, ook gerealiseerd door Eeckhout & Zonen, benaderen we het immense terrein. Het was Bernard die niet alleen de hoeve, maar ook de tuin ontwierp. Dit zie je terug in de typerende details, zoals bij het terras achter het woonhuis. “In plaats van de tegeltjes in halfsteens of steens verband te leggen, heb ik ze in een pauwstaartpatroon gelegd’’, aldus Bernard. De bewoner vertelt verder: ‘’Het woongedeelte en dan met name de keuken, ligt hier aan het water. “Zeker als het mooi begroeid is in de lente en zomer, is dit terras echt een aangename plek.”

Lambrecht Schilder- en Decoratiewerken schilderde de grijze kaders buiten en de lambrisering in de gang, allemaal bijdragende aan de stijl van een herenhoeve.

Hekwerk, afsluiting, hondenren, herenhoeve, Bernard de Clerck

Prachtige details
Het valt op dat bij het woonhuis gekozen is voor een witte gevel en grijs getinte schilderingen, in combinatie met bakstenen gevels. Deze witte gevels zijn het werk van Lambrecht Schilder- en Decoratiewerken. In combinatie met de afwisselende bakstenen gevels en de stalen accenten, doet het geheel aan als een herenhoeve. “Ik heb het woonhuis extra willen benadrukken met de bijzondere schilderwerken, ook uitgevoerd door Lambrecht Schilder- en Decoratiewerken. Een ander accent dat bijdraagt aan het authentieke gevoel, is de plaatsing van de ramen. Het is een klassiek ritme met veel, kleinere ramen zoals vroeger vaak werd toegepast. In intensieve en nauwe samenwerking met L.A. Ramen Lanssens zijn de bijzondere raampartijen van het woonhuis én van de overige gebouwen gerealiseerd’’, aldus Bernard.

Maar liefst twaalf personen kunnen aan de bijzondere eettafel in surfplankmodel, beschikbaar bij RR Interieur, plaatsnemen. Vergeten Verlichting leverde de prachtige luster.

Keuken, handgesneden ZELLIGE-tegeltjes, Lanssens Natuursteen, aanrecht, Italiaanse PORFIDO VIOLA SATINO, Adek apparatuur, fornuis van La Cornue, herenhoeve, Bernard de Clerck

Adek leverde het prachtige La Cornue fornuis. Lanssens Natuursteen realiseerde de handgesneden ZELLIGE-tegeltjes. Interieur Inge Bogaert verzorgde de raamdecoratie.

Authentiek
Het schilderwerk aan de binnenzijde van het woonhuis is opnieuw prachtig uitgevoerd door Lambrecht Schilder- en Decoratiewerken. De schilderingen in de gang vormen een authentiek geheel in combinatie met de houten balken en een echte klassieke zwart-witte tegelvloer. Dat de tegels in ruitvorm zijn gelegd, zorgt voor een speels effect. De lichte muren van de hal vormen een contrast met de prachtige, donkerkleurige tegelwand van de keuken. Lanssens Natuursteen leverde en realiseerde de handgesneden ZELLIGE-tegeltjes. Het natuursteen dat gebruikt is voor het aanrecht, is het Italiaanse PORFIDO VIOLA SATINO. Adek leverde de apparatuur, waaronder een exclusief fornuis van La Cornue.

Kleurrijk
Hout komt in verschillende vormen terug. Zo ligt er een mahonie parketvloer van Corvelyn en staat er een imposante eettafel in een surfplankmodel. Het kleurrijke interieur frist het geheel op. Interieurstylist Inge Bogaert hing er prachtige gordijnen die juist weer bij het landelijke karakter horen.

Interieur Bogaert maakte het kleurrijke interieur af met prachtige gordijnen. Het mahonie parket van Corvelyn loopt door tot in de eetkamer.

Televisie ruimte, houten vloer, kleurrijk interieur, herenhoeve, Bernard de Clerck


“Het kleurrijke interieur frist het geheel op”


Badkamer, strak en wit,CARRARA SABLINO, houten balken, Vergeten Verlichting, herenhoeve, Bernard de Clerck

De badkamer met sanitair van Rik Deneckere. Vergeten Verlichting verzorgde de verlichting boven de wastafels. Lanssens Natuursteen realiseerde de tabletten in het was-, bad- en douchegedeelte (CARRARA SABLINO).

Van boven naar beneden
Via de gestucte gang door Emic betreden we de hoofdslaapkamer met badkamer. Opnieuw had Lanssens Natuursteen een belangrijk aandeel in de gebruikte natuurlijke materialen. De tabletten in het was-, bad- en douchegedeelte dragen de naam CARRARA SABLINO en zijn ook toegepast in de andere badkamers in de hoeve. Vergeten Verlichting verzorgde de bijzondere verlichting in deze, en andere ruimtes van de hoeve. De bewoners kunnen deze verlichting aansturen met het domoticasysteem Creston van Strynckx Electro. Hilde Debommarez van Window Fashion verzorgde de gordijnen in de hoofdbadkamer. Ambachtelijk smeedwerk komt terug in onder andere de trapleuning in de hoeve, vakkundig gemaakt door Dujardyn Artconcept.

Kleurrijke wijnkelder
Als we twee trappen terug naar beneden lopen, eindigen we de tour in het woonhuis met een bezoek aan de opvallend gekleurde wijnkelder. “Omdat de wijnkelder een plaats is waar bewoners niet enorm vaak zijn, dacht ik dat het mooi zou zijn om de landelijke kleuren te doorbreken met een fellere kleur”, legt Bernard uit. De realisatie van de kelder was een enorme klus voor Eeckhout & Zonen. De kelder van 11 meter lang is gemaakt van paramentsteen en baksteen.


“Omdat de wijnkelder een plaats is waar bewoners niet enorm vaak zijn, dacht ik dat het mooi zou zijn om de landelijke kleuren te doorbreken met een fellere kleur”


Schuur, grote ramen, L.A. Ramen Lanssens, herenhoeve, Bernard de Clerck

‘Schuur’
De van oorsprong grote schuur rechts van het woonhuis bevat in plaats van de klassieke kleinere ramen, juist enorme poorten en gebogen ramen. “In nauwe samenwerking met L.A. Lanssens Ramen realiseerden we prachtige ramen van groot formaat, met iedere keer een houten afwerking of afscherming. Het idee van een schuur is door deze accenten niet meer weg te denken.” In het kantoor plaatste Window Fashion een rolgordijn, dat als zonwering dient, met daarboven passende vouwgordijnen om het geheel af te werken. Tussen de leefruimte en het zwembad staat een prachtige stalen deur, gerealiseerd door Jef van Looveren, die ook de buitenrailing van de houten schuifdeuren buiten realiseerde. De stalen trapleuningen zijn het werk van Dujardyn Artconcept. “Ik vind zelf de details eraan erg mooi. Dujardyn verwerkt het staal nog op ambachtelijke wijze”, vertelt de bewoner.

Het prachtige zomerhuis met stalen ramen van Jef van Looveren die volledig kunnen worden opengezet. RR Interieur verzorgde de speciale stoelen en barkrukken. De verlichting boven de tafel is een exemplaar van Vergeten Verlichting.

Binnenzwembad, Zwembad, Otec Pools, Spa, Wellness, Herenhoeve, Bernard de Clerck


Het overloopzwembad, gerealiseerd door Otec Pools met de Duitse Ospa waterbehandelingstechniek

Binnenzwembad, overloopzwembad, Otec Pools, mozaïek tegels, Herenhoeve, Bernard de Clerck

Bijzonder zwembad
Het zwembad, gerealiseerd door Otec Pools met de Duitse Ospa waterbehandelingstechniek, is een bijzondere in zijn soort. Het zwembadwater van het Ospa zwembad is van drinkwaterkwaliteit en de Ospa Superfilter zorgt voor een zuurstofrijk water zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Het zwembad is een overloopzwembad, waardoor de waterspiegel van het zwembadwater gelijk is met het boordsteen. Het zwembad is verder betegeld met prachtige mozaïeken, met een glinsterende parelmoercoating. Window Fashion plaatste in deze ruimte prachtige voile gordijnen op smeedijzeren roedes, omwille van het luchtige karakter. De voile gordijnen zijn speciaal geschikt om in vochtige ruimtes te hangen. Het plafond wordt gesierd door gepureerde houten balken, gerealiseerd door Eeckhout & Zonen, die lange tijd zijn gedroogd en op temperatuur gezet om in een vochtige omgeving mee te kunnen gaan. Het houten plafond haalt het gevoel van de oorspronkelijke schuur ook in alle glorie terug.

Het schilderij van de jazzband, een favoriet van de bewoner, is speciaal gemaakt door Isabelle Bossuyt. Het benadrukt nog extra het gevoel van een bar. Vergeten Verlichting verzorgde de verlichting boven de bar.

Via een open trap met daarboven een prachtige stalen binnendeur van Dujardyn Artconcept is een immense zolder te bereiken. De zolder, waar een bar en fitnessruimte is verwezenlijkt, bevat ook die typische boerderijstijl. Het enorme raam zorgt voor een prachtig uitzicht. “Het gebruikte barnwood bij de bar is speciaal afgeschuurd en toegepast in combinatie met geborstelde inox”, aldus de architect. Window Fashion plaatste er stoere, karaktervolle raamdecoratie van kleurrijke stof.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Jaro van Meerten en Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!