Hedendaagse villa | BVV Architecten
Hedendaagse villa | BVV Architecten
Hedendaagse villa | BVV Architecten
Hedendaagse villa | BVV Architecten
Arrow
Arrow
Slider

Hedendaagse villa in natuurlijke omgeving | BVV Architecten

De binnen- en buitenzijde van de woning sluiten mooi op elkaar aan

BVV Architecten neemt ons mee naar een nieuwbouwwoning met aangrenzend een parkachtige tuin. Het bureau slaagde er, in samenwerking met Bouwwerken Schroons, in om zowel de woning als de tuin perfect in de groene omgeving te laten passen.

“We zijn begonnen met onszelf de vraag te stellen hoe de verschillende ruimtes eruit moesten zien, hoe zij het beste in harmonie zouden zijn met elkaar en wat de mooiste lichtinval zou zijn,” vertelt architect Luc Boyen. “Daarna zijn we gaan kijken hoe we de omgeving het beste kunnen betrekken in het concept.” Zo is onder meer het idee voor de grote ramen ontstaan. Hierdoor kunnen de bewoners optimaal genieten van de prachtige buitenruimte. De speciaal op maat ontworpen stalen buitendeuren zorgen bij fel zonlicht namelijk dat het licht binnen aangenaam blijft, zonder dat het uitzicht beperkt wordt.

Misvormde stenen
Het staal van de deuren – uitgevoerd door Simons Deuren en Ramen, die ook het aluminium schrijnwerk heeft geleverd – staat in mooi contrast met de roodkleurige bakstenen aan de buitenzijde van de woning. Steenbakkerij Membruggen uit Riemst heeft ruim een jaar gespaard voor de meest slecht gelukte bakstenen. Het gebruik van deze ‘misvormde’ stenen geeft de muren een ruw, speels effect, waardoor de woning niet te gestileerd is geworden en perfect past in haar groene omgeving. Het gebruik van deze stenen komt ook in de woning zelf terug. Zo sluiten de binnen- en buitenzijde van de woning mooi op elkaar aan.

Terras met strakke betonvloer van BCI-floors, BVV Architecten, hedendaagse villa

Stoere betonvloer op het terras door BCI-Floors.

Houten eettafel, zicht op de tuin, grote ramen door Simons deuren en ramen, contrast met rode baksteen, BVV Architecten, hedendaagse villa


“Het staal van de deuren staat in mooi contrast met de roodkleurige bakstenen aan de buitenzijde van de woning”


Open verbinding
Het was een grote wens van de bewoners om een mooi kantoor aan huis te hebben dat verbonden is met de woning, maar toch op zichzelf staat. De speling tussen openheid en privacy is vervolgens als een soort rode draad door het hele huis doorgetrokken. Zo is er gekozen voor hoge plafonds en aparte ruimtes die met open verbindingen nauw met elkaar in contact staan. Het samenspel in ruimtelijk effect geeft de woning een intieme, maar toch toegankelijke sfeer.

Chique uitstraling
BVV Architecten heeft ook het interieurontwerp gemaakt, INTERCO uit Mol heeft deze vertaald in de uitvoering van maatwerkmeubelen. “Verschillende vaste meubelen hebben we zelf ontworpen, zoals de bank in de bibliotheek op de tweede verdieping, de plafondhoge deuren, de opbergkasten en de keuken.” Opvallend hierbij is het gebruik van zwart als hoofdkleur, zoals in de keuken en de gietvloer van DRT gietvloeren. Hierdoor heeft de woning een heel chique uitstraling gekregen.

Keuken, zwart, rode baksteen, gietvloer van DRT gietvloeren, BVV Architecten, Hedendaagse villa


“Opvallend is het gebruik van zwart als hoofdkleur. Hierdoor heeft de woning een heel chique uitstraling gekregen”


Woonkamer, rode baksteen, grote ramen door Simons Deuren en Ramen, BVV Architecten Hedendaagse villa

Het strakke schilderwerk is verzorgd door Decobill bvba.

Los meubilair en verschillende interieuraccessoires zijn afkomstig van Het Arsenaal en Donum. De lampen voor het lichtplan, dat BVV Architecten zelf heeft ontwikkeld, zijn van Kreon en passen perfect binnen het concept. Daarnaast is ook de badkamer een mooi project geworden. Hier is gewerkt met Italiaans natuursteen, geleverd door de firma Stone, dat het geheel een luxe uitstraling geeft. Perfect passend bij de rest van de woning.

Badkamer, spiegelwand, wastafel, bad, natuursteen van Stone, Hedendaagse villa, BVV Architecten

Het prachtige natuursteen in de badkamer is geleverd door Stone.

Bovenverdieping, overloop, tapijt van HV interieur, bakstenen van Steenbakkerij Membruggen uit Riemst, BVV Architecten, Hedendaagse villa

HV Interieur heeft als vaste partner van BVV Architecten de vloerbekleding geleverd en geplaatst.

Maatwerk van INTERCO door de gehele woning, o.a. deze lange zwarte bank.

Parkachtige tuin
Aan de rechterzijde van de tuin loopt een berkenlaantje naar achteren. De andere zijde van de woning is open, zodat er een mooie uitkijk is op de groene weilanden achter de tuin. Middenin de tuin en achterin staan enkele populieren, zodat de parkachtige tuin mooi past binnen haar omgeving. Vervolgens heeft BVV Architecten verschillende gezellige hoekjes gecreëerd waar de bewoners heerlijk kunnen genieten van hun prachtige buitenruimte. Firma Mils heeft deze bijzondere tuin aangelegd, de planten en bloemen zijn geleverd door Van Pelt uit Putte.

Een stukje historie vinden we in de voortuin. Waar de vijver nu ligt, zat voorheen de kelder van de woning die er eerst stond. “Door het op een nieuwe manier te gebruiken, krijgt een woning een heel eigen, authentieke sfeer.”

Mils uit Tildonk legde de tuin aan, Boomkwekerij Van Pelt zorgde voor de beplanting.

Open woonsfeer
Het eindresultaat is een perfecte mix van hedendaagse architectuur, gezelligheid en een open woonsfeer die de binnen- en buitenomgeving op een subtiele manier met elkaar laat samensmelten.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Pieter Clicteur

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Architect, BVV Architecten
    Boortmeerbeek | www.bvv.be
  • Maatmeubilair, INTERCO bvba
    Mol
  • Zachte vloeren, HV Interieur
    Heist-op-den-Berg | www.hv.be

 


Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!