Discrete tuin | Frederiek Snaet

Discrete tuin versterkt de omgeving | Frederiek Snaet

Maximaal genieten van het weidse zicht

Een schitterend project waarvoor tuinarchitect Frederiek Snaet de tuin ontwierp, is de verbouwing van een klassieke woning en een poolhouse gelegen bovenop de Chartreuzenberg. Architectenbureau Bart Moors tekende voor de totaalrenovatie.

Die prachtige landelijke ligging vereiste respect voor de omgeving. De bestaande naaldbomen zijn dan ook blijven staan. Een hulsthaag en een poort van kunstsmederij Van Der Meirsch uit Nazareth geven de bewoners de nodige privacy. De oprit, uit fijne dolomiet en metalen boord, slingert van de poort uitnodigend naar het huis. Langs de paden die naar de voor- en achterdeur leiden staan massieve buxussen en siergrassen in combinatie met gaura. Die laatste plant bloeit de hele zomer lang en zorgt voor kleur in de tuin.

Uit de wind

Achter de tuinmuur met poort bevindt zich één van de twee terrassen bestaande uit oude Belgische arduinen dallen. Hier kunnen de bewoners gezellig uit de wind zitten in de knusse zetels afkomstig van ‘t Huis van Oordeghem. Tegen de muren staan U-vormige perenbomen die de landelijke sfeer versterken.

Terras, grind, tuinmeubelen, ‘t Huis van Oordeghem, uit de wind, sfeervol, discrete tuin, Frederik snaet

Architectenbureau Bart Moors, woning, prachtige omgeving, discrete tuin, Frederiek Snaet


“Opdat de bewoners maximaal van het weidse zicht zouden kunnen genieten, werden de hagen laag gehouden”


Landelijke ligging, prachtige omgeving, weids uitzicht, discrete tuin, Frederiek Snaet

Aandacht naar de omgeving
Het zwembad ligt lager dan de woning. Buxuswolken vangen het hoogteverschil mooi op. Opdat de bewoners maximaal van het weidse zicht zouden kunnen genieten, werden de hagen laag gehouden. Snaet: “De ligging van deze woning is zo fantastisch dat we de tuin bewust discreet hebben gehouden. Hier moet de volledige aandacht naar de omgeving gaan.”

Schommelstoel, weids uitzicht, genieten, landschap, discrete tuin, Frederiek Snaet

 

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: Frederiek Snaet

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Tuinmeubels, ’t Huis van Oordeghem
    Oordegem | www.hvo.be

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 16 | apr | 2018


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!