Modern | Herveé vanden Haute
Modern | Herveé vanden Haute
Hervé vanden Haute
Hervé vanden Haute
Arrow
Arrow
Slider

Compacte woning in heuvelachtig Wallonië

Moderne woning passend in de omgeving

Wie van moderne woningen houdt die perfect binnen een landelijke omgeving passen, is bij Vanden Haute Architecte uit Rixensart aan het juiste adres. De architecten puzzelen desnoods net zolang door totdat de woning voldoet aan de eisen van de gemeente, helemaal past in het straatbeeld én totdat alle wensen van de eigenaars aan het ontwerp zijn toegevoegd. Het resultaat? Een verrassende woning die altijd meerdere bijzondere kenmerken heeft, zoals deze woning in Wallonië.

Vanden Haute Architecte ontwerpt regelmatig compacte woningen met een grote uitstraling. Deze woning heeft een bruto oppervlak van 272 m2, inclusief de muren. Hervé voegde op de benedenverdieping de living en keuken samen. In combinatie met de brede pui van Sapa ontstaat een lichte leefruimte met een fenomenaal uitzicht op de ruime achtertuin. De woning ligt in een heuvelachtige omgeving in Waals-Brabant, waardoor de inkom een verdieping hoger ligt dan het leefgedeelte. Op de eerste verdieping vinden we de slaapkamers, de badkamers voor de kinderen en de ouders en een garage.

Strakke witte keuken, Herveé vanden Haute

Strake witte keuken, Herveé vanden Haute


Hervé voegde op de benedenverdieping de living en keuken samen


Strakke witte keuken, Herveé vanden Haute

In combinatie met de brede pui van Sapa ontstaat een lichte leefruimte met een fenomenaal uitzicht op de ruime achtertuin.

Zeer laag energieverbruik
Ook aan de binnenzijde is gespeeld met de indeling en glazen doorkijkjes. De ouderslaapkamer biedt uitzicht op de trap die naar het woongedeelte loopt. Daar staat een groot keukenblok midden in de ruimte centraal. Vanuit ieder punt hebben de bewoners een schitterend uitzicht op de tuin. Een nadeel van al dit glas, is dat het zonlicht in de zomer recht naar binnen valt. Maar ook daaraan heeft de architect gedacht. Naast het feit dat er steeds dubbel of driedubbel glas geplaatst is met geïsoleerde profielen, zijn er screens van Renson weggewerkt in de kozijnen die het teveel aan zonlicht en warmte buiten houden. In combinatie met het discrete ventilatiesysteem en de wandisolatie zorgt dit voor een zeer laag energieverbruik.

Achter de keuken bevinden zich een toilet en een bergruimte met warmtepomp. Deze verwarmt en koelt alle ruimtes, die bovendien geventileerd worden via nauwkeurig weggewerkte verluchtingskanalen. Op het dak liggen zonnepanelen en mogelijk wordt het dak in de toekomst verder vergroend met sedum beplanting.

Compacte woning, Hervé vanden Haute, screens van Renson

De screens van Renson zijn weggewerkt in de kozijnen en houden het teveel aan zonlicht en warmte buiten.

Slaapkamer, houten vloer, woning Hervé vanden Haute

Badkamer, vrijstaand bad, uitzicht, Hervé vanden Haute


“Doordat de voorste pui dicht is en de achterste pui in feite scheef loopt, hebben de bewoners extra privacy en een mooi zicht op de tuin”


Scheve achterkant
In deze omgeving is het verrassend om zo’n wit, modern huis te zien liggen. Toch gaat de woning moeiteloos op in haar omgeving, mede dankzij de belijningen en het gebruik van glas. Aan de voorkant loopt de woning parallel aan de straat en aan de achterzijde parallel aan de tuin. Toch liggen die niet recht tegen elkaar aan. Om dit voor elkaar te krijgen, voorzag Hervé twee aparte volumes die op elkaar aansluiten door middel van de daklijnen en het raam. “Het is geen vierkante doos. Doordat de voorste pui dicht is en de achterste pui in feite scheef loopt, hebben de bewoners extra privacy en een mooi zicht op de tuin.”

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Johnny Umans

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

 


Web editor: Juultje Peels |

Datum: 15 | jan | 2018 |

Tags: , , , , , , ,

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!